Soptippen på bilden har ingen koppling till texten.
Soptippen på bilden har ingen koppling till texten.

En månad efter att John Timiriasieff tvingades amputera sitt ena ben knackade det plötsligt på dörren. Det var polisen som undrade om han hade blivit utsatt för något brott. Hans högra ben hade nämligen hittats på en soptipp.

När polisen knackade på dörren till 50-årige John Timiraiseffs hus i Key Largo i den amerikanska delstaten Florida misstänkte de att han hade blivit utsatt för ett fruktansvärt brott, rapporterar Miami Herald.

Men när det befarade mordoffret öppnade dörren förstod utredarna att det här var en historia av det mindre hemska, men desto märkligare, slaget.

Historien om hur Johns ben hamnade på en närbelägen soptipp tar sin början i oktober förra året, då John fick sitt högra ben amputerat nedanför knät på ett sjukhus utanför Miami. Men i stället för att bränna det avlägsnade benet ska sjukhuset ha kastat det i soporna, och en tid senare hamnade det alltså på en av stadens soptippar. 

När personalen på soptippen hittade benet ska John Timiriasieffs namnbricka fortfarande ha suttit på det, vilket gjorde att polisen kunde lokalisera dess ägare. 

För John Timiriasieff ska upplevelsen ha varit mycket uppslitande och han stämmer nu sjukhuset för känslomässigt lidande.

Enligt Miami Herald skriver han i stämningsansökan att sjukhusets agerande ”var skandalöst och över gränsen för mänskligt värde”.

– När vi kontaktade sjukhuset kunde de inte ge någon förklaring till hur det här kunde hända, säger Johns advokat Clay Roberts till tidningen. 

Sjukhuset har valt att inte kommentera fallet för Miami Herald på grund av sekretess, men säger i ett uttalande att man vidtagit åtgärder för att något liknande inte ska kunna hända igen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset