Många har sett fram emot den nya Mad Max-filmen ”Mad Max: Fury Road”. Men nu har actionrullen fått mansrättsaktivister att ilskna till ordentligt.

All Over Press

Skådespelerskan Charlize Theron som krigaren Furiosa i nya Mad Max-filmen.

Amerikanska mansrättsaktivister beskriver den postapokalyptiska actionfilmen som ”feministisk propaganda” och klagar på liberala Hollywoods försök att undergräva vad de kallar ”den traditionella maskuliniteten”, skriver The Independent.

Skådespelerskan Charlize Theron, som spelar den flintskalliga krigaren Furiosa tillsammans med Tom Hardy's Mad Max, kritiserats bland annat för att ha fler repliker och tid framför kameran än sin manliga kollega.

Nu uppmanar de till bojkott av filmen.

En av de som reagerat är enligt tidningen bloggaren Aaron Clarey, som på Return of Kings, en sajt som fokuserar på mäns frågor, förklarar varför du inte ska gå och se filmen. Från att till en början varit ordentligt exalterad av filmen ska han efter en titt på trailern ha tappat all lust.

"Charlize Theron dök upp en hel del i trailern medan Tom Hardy verkade ha cameoutseenden. Theron talade en hel del i trailern samtidigt som jag inte tror att jag hörde en enda replik från Hardy. Och slutligen, Therons karaktär gav order till Mad Max. Ingen ger beordrar Mad Max".

Clarney, som ännu inte sett filmen, hävdar att han och andra män genom explosioner, eldtornados och ökenkrigare luras till att se vad som garanterat inte kan vara något annat än feministisk propaganda.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset