Kanadas Brad Marchand.
Kanadas Brad Marchand.

Matchvinnare, NHL-kontrakt – och numera älskad.World Cup blev en resa utöver det vanliga för Brad Marchand.– Det har varit lite av en virvelvind, sade han efter finalsegern mot Europalaget.

Ryktet han hade som ishockeyspelare, som en jobbig retsticka, spred sig hela vägen in i Vita Huset. När Boston besökte USA:s president Barack Obama efter Stanley Cup-segern 2011 fick Brad Marchand frågan hur det var att vara hatad som hockeyspelare.

Under presskonferensen i Air Canada Centre fick Marchand en liknande fråga.

Den här gången kunde han ge ett annat svar.

Anledningen?

28-åringen hade precis avgjort mot Europalaget och sett till att Kanada vann finalserien med 2–0 i matcher.

Avgjorde i slutet

Med 2–1-målet, med 44 sekunder kvar av matchen, gick Brad Marchand från att vara hatad för sina tjuvnyp och sena tacklingar, till att vara älskad.

– Det här är en dröm som har blivit sann, och jag kommer njuta av det här under resten av mitt liv, sade han.

– I början av vårt läger blev jag utbuad i Ottawa och här i Toronto. Men det här visar bara hur bra vår fans är. De står bakom oss och jag är säker på att alla i Kanada kommer njuta lika mycket som vi av den här segern.

"Är en ära"

Brad Marchand spelade i tillsammans med Patrice Bergeron och Sidney Crosby.

Det var förstakedjan som visade vägen fram till finalen och i finalserien var det trion som såg till att det blev två raka matcher för Kanada; 3–1 och 2–1.

– Att få vara en del av här är en ära. Att få spela tillsammans med "Sid" och "Bergie" är en ära. Det har varit mycket press men det har också varit riktigt roligt, både på och utanför isen, sade Marchand.

Dagen före World Cup-finalens första match skrev Brad Marchand på ett åttaårskontrakt med NHL-laget Boston. Ett avtal som är värt 49 miljoner dollar, ungefär 418 miljoner kronor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset