Marcus och hans familj hjälper familjer som inte har råd att åka på vanligt semester.
Marcus och hans familj hjälper familjer som inte har råd att åka på vanligt semester.

Hittills har de tagit med sig 147 personer på båtutflykter. Och i sommar ska fler familjer som är ekonomiskt utsatta få följa med Marcus Göthberg och hans familj. "Att hjälpa andra är alltid värt det, det är så man kommer längst här i livet", säger han.

Sedan sommaren 2014 har Marcus Göthberg, 36, Trollhättan och hans familj erbjudit båtutflykter och solsemester gratis till familjer som annars inte skulle ha råd med det. 

Idéen fick han sommaren 2013 efter att han och sonen tagit med en pojke på en båttur. Sedan dess har det rullat på och totalt har familjen tagit med 147 personer. 

LÄS MER: Jessica, 32, låter hemlösa klippa sig gratis

I år har hittills åtta ekonomiskt utsatta familjer blivit inbokade på de större båtturerna. Initiativet kostar både tid och pengar – men Marcus Göthberg tycker att det är värd det.

– Det bygger på folks välvilja att vi anordnar de här turerna. Det är otroligt många som har hjälpt oss och vi har fått sponsorer, säger Marcus Göthberg.

– Vi har bjudit med sponsorerna på båtturerna och de har förstått vilken kick det är. Det går inte att förklara i ord och bilder. Att hjälpa andra är alltid värt det, det är så man kommer längst här i livet. Ger man handen på ett vänligt sätt så får man handen tillbaka, fortsätter han.

LÄS MER: De kämpar för att mens inte ska kosta pengar 

Trollhättebon berättar att han sitter på kvällar och lediga stunder för att få ihop tiden till att sortera bland ansökningarna och få det praktiska att gå ihop. Till sin hjälp har han också flickvännen Joanna. 

Vad får ni för respons?

– Otroligt bra, det är många som ringer oss och som vill göra samma sak. Men samtidigt är det många som hoppat av, de märker att det är väldigt mycket jobb. Men det är värt det!

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset