Marcus Hellner tar OS-guld i stafett i Sochi. Nu avslutar han karriären, 32 år gammal.
Marcus Hellner tar OS-guld i stafett i Sochi. Nu avslutar han karriären, 32 år gammal.

Efter tolv år som professionell längdskidåkare väljer nu Marcus Hellner att avsluta karriären. "Jag känner inte att jag har det hundraprocentiga driv som krävs, säger han till SVT.

Marcus Hellner väljer att avsluta en lång och framgångsrik skidkarriär, 32 år gammal. Motivationen räcker inte till längre, säger han i en intervju med SVT Nyheter.

– Det känns verkligen som att det är dags. Jag känner inte att jag har det hundraprocentiga driv som krävs, säger han till SVT.

LÄS MER: Hellner letar formen inför sitt sista OS

Under den 12 år långa proffskarriären på seniornivå har Hellner bland annat samlat på sig tre OS-guld och och ett VM-guld. Men när han själv summerar karriären är det en världscupseger har rankar högst.

– När jag vann min första världscuptävling i Gällivare, det tyckte jag var väldigt häftigt. För det var verkligen från ingenstans. Det är ett väldigt fint minne. Att få lyckas på hemmaplan. Sen är det klart att gulden i Holmenkollen och Vancouver var häftiga, för jag var i grymt bra form. Jag har nog aldrig varit i så bra form, säger han till SVT.

Nu längtar Hellner efter mer tid med familjen, berättar han.

– Det första är att man får ta det lite lugnt och vara med familjen och barnen. Det känns ganska skönt att inte ha någon plan för varenda dag längre. Det här med träningen hänger inte över mig längre. Det ser jag fram emot, säger han till SVT.

LÄS MER: Quiz: Vad kan du om längdskidor?

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset