Niklas Sundblad och Aaron Palushaj vill se slagsmål i svensk ishockey. "Det är så dumt att klockorna i Olaus Petri kyrka inte bara stannar", skriver Marcus Leifby.
Niklas Sundblad och Aaron Palushaj vill se slagsmål i svensk ishockey. "Det är så dumt att klockorna i Olaus Petri kyrka inte bara stannar", skriver Marcus Leifby.

Niklas Sundblad och Aaron Palushaj tycker att slagsmål borde tillåtas i svensk ishockey. Vilka förebilder, va? Nya idéer om hur ishockeyn ska förändras och utvecklas behövs verkligen men den här typen av förlegade fantasier borde vi få slippa, skriver Marcus Leifby.

Den senaste sportveckan i Sverige har varit sensationellt åsneaktig.

Det började med att världsspelarna Robin Olsen och Victor Nilsson Lindelöf inte mäktade med att svara på frågor från några högst beskedliga svenska sportjournalister inför Sveriges plattmatch mot Turkiet.

De pallade helt enkelt inte, dessa superstjärnor som varje vecka spelar fotboll inför 60-70 000 fordrande åskådare.

Vad är det för jävla larv?

LÄS MER: Tränaren vill tillåta fighting i SHL: ”Ser inga problem alls”

Sveriges samlade presskår borde negligera landslaget helt i de två kommande matcherna, inte rapportera en sekund, inte skriva ett enda tecken, inte ens vara på plats på nästa samling.

Stängt på grund av trams, vi är tillbaka när alla spelare står där de förväntas stå, redo att svara på frågor.

Då skulle det bli fart på förbundet.

Senare i veckan snubblade Dagens Nyheter över ett bisarrt sport-scoop.

LÄS MER: Marcus Leifby: Snart kommer SHL-spelarna ha OCR-nummer på tröjorna

I Sverige har det länge påståtts att landets sista grottmänniskor, Lars Eriksson och Inga Eriksson, bodde på Kinnekulle i Götene kommun i slutet på 1800-talet.

Nu har det visat sig att det faktiskt finns två stycken kvar – i Örebro-trakten.

Niklas Sundblad och Aaron Palushaj, hockeytränare och hockeyspelare i staden, tycker att slagsmål borde tillåtas i svensk ishockey.

Slagsmål i NHL-mötet mellan Los Angeles Kings och Vegas Golden Knights förra säsongen. Det ska bli tillåtet i SHL, tycker Niklas Sundblad och Aaron Palushaj.

Halvvuxna män bör få chansen att slå varandra på käften när de missat ett skott eller bara i ren frustration över att det inte finns några fler säsonger av ”Entourage”.

Vilka förebilder, va!

Den här typen av förlegade fantasier borde vi få slippa

Det är så dumt att klockorna i Olaus Petri kyrka inte bara stannar – de sliter sig loss från sina fästen, rullar därifrån och lägger sig på botten i Hjälmaren.

Nya idéer om hur ishockeyn ska förändras och utvecklas behövs verkligen men den här typen av förlegade fantasier borde vi få slippa.

I dag räcker det inte längre att spela ”Hungry Heart” och bjuda på ihjälkokt korv för att folk ska gå på matcherna, förbundsfolket lägger pannorna i djupa veck när de funderar på hur fler pojkar och flickor ska lockas till sporten ishockey.

Ett par riktigt ordentliga hjärnskakningar är praxis, den psykiska ohälsan breder ut sig och om det finns någon som ännu inte är övertygad om att ishockey är sporten att satsa på så finns machokulten där som en sista frestelse.

LÄS MER: Stor guide: Allt du behöver veta om lagen inför SHL-premiären

Ännu har ingen manlig ishockeyspelare på elitnivå kommit ut med annan sexuell läggning än den som du förväntas ha om du spelar ishockey i Sverige.

Men skit i det nu, nu slåss vi, din jävla fjolla.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset