"Det finns snart inte en sportsändning eller sportartikel som inte bäddas in eller besudlas med ambulerande budskap om odds", menar Marcus Leifby.
"Det finns snart inte en sportsändning eller sportartikel som inte bäddas in eller besudlas med ambulerande budskap om odds", menar Marcus Leifby.

Det finns snart inte en sportsändning eller sportartikel som inte bäddas in eller besudlas med ambulerande budskap om odds, snurr och lukrativa bonuserbjudanden, skriver Marcus Leifby.

Kom till oss, vi lovar, vi tar inget ansvar, bara dina pengar!!

Många är så trötta på Micke Persbrandt och de andra spelsnubbarna nu att de bara vill spy.

Jag har fått mejl från sportintresserade med missbruksproblem som känner att de inte längre kan, orkar, vågar följa sina älskade sporter eftersom lockropen är för starka.

LÄS MER: Marcus Leifby: Padel är Sveriges nya trendsport – och en tydlig klassmarkör

Plötsligt dyker Sarah Sjöström upp och försöker, likt de underjordiska i Ronja Rövardotter, dra med sig spelsvaga ner i fördärvet. Hon skulle aldrig göra reklam för öl, tobak eller pornografi men dobbel är okej, tydligen.

Sjöström borde byta rådgivare omedelbart.

Det så frånstötande putinuttandet med de Malta-baserade spelbolagen rymmer hela spektrat, allt från macho-männen till de folkkära och vidare till de bortstötta, föredettingarna och ex-föredettingarna.

Den store Zlatan Ibrahimovic bestämde sig för att, nu när fotbollskarriären är över, braka rakt in som delägare i ett spelbolag. Micke Persbrandt, själv gammal missbrukare, hyr gladeligen ut sitt anlete till spelbolagens komsi-komsi-kampanjer.

LÄS MER: Marcus Leifby: Zlatan vill inte behöva ställa frågan själv

Man blir förstås genuint glad och hoppfull när någon med integritet bara går förbi all smuts och är så där skinande ren. Någon som kan tänka lite vidare och bortanför nästa bokslut.

I en intervju i Göteborgs-Posten i förra veckan, skriven av den eminente sportreportern Eric Hilmersson, berättade Charlotte Kalla att hon sagt nej till samarbeten med spelbolag.

– De tar inget ansvar för de som har problem. Det finns ett så himla stort mörkertal med spelmissbruk och är man stor måste man också ta ansvar, sade Kalla i intervjun.

Har ni hört?

En idrottsstjärna som känner att hon har ett ansvar.

Några dagar senare kunde vi i Expressen läsa om Mats Sundin, som med hjälp av egna miljoner har startat en stiftelse för att driva forskningen kring sjuka barn framåt.

– Har man träffat sjuka barn glömmer man det aldrig. Men jag har också sett att forskningen kan leda vården framåt. Kan jag vara med och bidra på något sätt känns det bra, sade han.

LÄS MER: Marcus Leifby: Snart kommer SHL-spelarna ha OCR-nummer på tröjorna

Vi har en skiljelinje här, märker ni det? De som bara tänker på sig själva och de som tänker på andra.

De stora idrottsstjärnorna – och de som är större.

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset