Varken Jimmy Durmaz eller någon annan i det svenska laget kommer säga något som betyder någonting – och historiska Hanna Marklund kommer klara sig galant, siar Marcus Leifby.
Varken Jimmy Durmaz eller någon annan i det svenska laget kommer säga något som betyder någonting – och historiska Hanna Marklund kommer klara sig galant, siar Marcus Leifby.

64 direktsända matcher i TV4 och SVT. På torsdag startar fotbolls-VM och Metros Marcus Leifby har målat upp tio mer eller mindre troliga scenarion som väntar oss som följer VM-festen i tv-soffan.

Redan på den tredje VM-dagen har vi tänkt tanken ”satan vad jag saknar Staffan Lindeborg!” så många gånger att vi tar fram VHS-kassetten med en svensk träningslandskamp från 1996.
Sannolikhet: 100 procent

En dåligt påläst kommentator eller expert kommer att beskriva sydkoreanerna, som Sverige möter i den första gruppspelsmatchen, som ”kvicka”.
Sannolikhet: 98 procent

Sydkoreas stjärna Heung Min-Son.

En spelare i Tyskland ser ut precis som André Pops.
Sannolikhet: 86 procent

Patrik Westberg och Alexander Axén kommer att få Danmark-Australien (21/6) att låta precis som Trelleborg-Elfsborg i den fjärde omgången i Svenska cupen.
Sannolikhet: 80 procent

Hanna Marklund är expert i TV4.

Hanna Marklund – som blir den första kvinnliga expertkommentatorn i ett fotbolls-VM för herrar sedan de kontinuerliga sändningarna startade för 60 år sedan – kommer att klara sig galant. Män över 60 år är mer tveksamma då hon är en hon och har en ”jobbig dialekt”.
Sannolikhet: 75 procent

VAR – video assistant referee – eller TVAR som vi kommer att kalla det en bit in i juli – används för första gången i VM-sammanhang och det här kommer förstås att ställa till problem. Redan under den första gruppspelsomgången tar en videogranskning så lång tid att vi glömmer bort ställningen i matchen. Och vilka som spelar. Minst ett tveksamt domslut kommer att gynna Ryssland.
Sannolikhet: 66 procent 

Marockos Romain Saïss.

Under VM 1990 var det brassen Aldair, fyra år senare i USA blev det Tony Meola. Varje VM drabbas vi alla av en Panini-förbannelse. Ni vet, spelaren som vi får i dublett så många gånger att vi blir besatta av honom. Det här mästerskapet lär det bli marockanen Romain Saïss. Det är bara en känsla.
Sannolikhet: 55 procent

Glenn Strömberg tvingas tillbringa en natt i arresten i Volgograd då han försökt föra ombord 19 stockar snus på ett inrikesflyg till Nizjnij Novgorod.
Sannolikhet: 54 procent

Minst fyra av varandra oberoende svenska mediehus kommer att rapportera om hur öppet det är på den danska VM-samlingen och att stämningen är ”uppsluppen”.
Sannolikhet: 40 procent 

En svensk landslagsspelare kommer vid minst ett tillfälle säga någonting som faktiskt betyder någonting på riktigt, eller är tänkvärt i ett större och vidare perspektiv än det rent fotbollsmässiga.
Sannolikhet: 0 procent

LÄS MER: Marcus Leifby: Därför är Charlotte Kalla större än Zlatan

LÄS MER: Marcus Leifby: 40 år av dagliga sportsändningar – och rallycross

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset