Varken Jimmy Durmaz eller någon annan i det svenska laget kommer säga något som betyder någonting – och historiska Hanna Marklund kommer klara sig galant, siar Marcus Leifby.
Varken Jimmy Durmaz eller någon annan i det svenska laget kommer säga något som betyder någonting – och historiska Hanna Marklund kommer klara sig galant, siar Marcus Leifby.

64 direktsända matcher i TV4 och SVT. På torsdag startar fotbolls-VM och Metros Marcus Leifby har målat upp tio mer eller mindre troliga scenarion som väntar oss som följer VM-festen i tv-soffan.

Redan på den tredje VM-dagen har vi tänkt tanken ”satan vad jag saknar Staffan Lindeborg!” så många gånger att vi tar fram VHS-kassetten med en svensk träningslandskamp från 1996.
Sannolikhet: 100 procent

En dåligt påläst kommentator eller expert kommer att beskriva sydkoreanerna, som Sverige möter i den första gruppspelsmatchen, som ”kvicka”.
Sannolikhet: 98 procent

Sydkoreas stjärna Heung Min-Son.

En spelare i Tyskland ser ut precis som André Pops.
Sannolikhet: 86 procent

Patrik Westberg och Alexander Axén kommer att få Danmark-Australien (21/6) att låta precis som Trelleborg-Elfsborg i den fjärde omgången i Svenska cupen.
Sannolikhet: 80 procent

Hanna Marklund är expert i TV4.

Hanna Marklund – som blir den första kvinnliga expertkommentatorn i ett fotbolls-VM för herrar sedan de kontinuerliga sändningarna startade för 60 år sedan – kommer att klara sig galant. Män över 60 år är mer tveksamma då hon är en hon och har en ”jobbig dialekt”.
Sannolikhet: 75 procent

VAR – video assistant referee – eller TVAR som vi kommer att kalla det en bit in i juli – används för första gången i VM-sammanhang och det här kommer förstås att ställa till problem. Redan under den första gruppspelsomgången tar en videogranskning så lång tid att vi glömmer bort ställningen i matchen. Och vilka som spelar. Minst ett tveksamt domslut kommer att gynna Ryssland.
Sannolikhet: 66 procent 

Marockos Romain Saïss.

Under VM 1990 var det brassen Aldair, fyra år senare i USA blev det Tony Meola. Varje VM drabbas vi alla av en Panini-förbannelse. Ni vet, spelaren som vi får i dublett så många gånger att vi blir besatta av honom. Det här mästerskapet lär det bli marockanen Romain Saïss. Det är bara en känsla.
Sannolikhet: 55 procent

Glenn Strömberg tvingas tillbringa en natt i arresten i Volgograd då han försökt föra ombord 19 stockar snus på ett inrikesflyg till Nizjnij Novgorod.
Sannolikhet: 54 procent

Minst fyra av varandra oberoende svenska mediehus kommer att rapportera om hur öppet det är på den danska VM-samlingen och att stämningen är ”uppsluppen”.
Sannolikhet: 40 procent 

En svensk landslagsspelare kommer vid minst ett tillfälle säga någonting som faktiskt betyder någonting på riktigt, eller är tänkvärt i ett större och vidare perspektiv än det rent fotbollsmässiga.
Sannolikhet: 0 procent

LÄS MER: Marcus Leifby: Därför är Charlotte Kalla större än Zlatan

LÄS MER: Marcus Leifby: 40 år av dagliga sportsändningar – och rallycross

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset