Den norska tvillingduon Marcus & Martinus gjorde jättesuccé med sitt debutalbum "Hei". Nu släpper de sin nya skiva "Together". "Den är bättre och vi har provat nya grejer", säger de om plattan.
Den norska tvillingduon Marcus & Martinus gjorde jättesuccé med sitt debutalbum "Hei". Nu släpper de sin nya skiva "Together". "Den är bättre och vi har provat nya grejer", säger de om plattan.

De har redan skapat kaos på Liseberg och Gröna Lund. Nu är de norska succétvillingarna Marcus & Martinus tillbaka med ett nytt album, och nästa år väntar arenakonserter i Sverige. – Vi vill ta det till en ny nivå, säger Marcus Gunnarsen.

Marcus & Martinus är på blixtvisit i Sverige och hemlighetsmakeriet är stort. Några av tvillingduons 500 000 Instagramföljare har ändå lyckats lista ut var de befinner sig och har slagit läger utanför skivbolaget i hopp om att få en glimt av idolerna.

– Det var också många fans som väntade på flygplatsen när vi kom hit, det var väldigt roligt, säger Martinus Gunnarsen.

I somras gjorde Marcus & Martinus sina första konserter i Sverige. Vare sig arrangörerna eller bröderna själva hade kunnat förutspå hur stort intresset skulle vara.

– Inte alls. Till första konserten på Liseberg hade vi trott att det skulle komma mellan 2 000 och 4 000 personer, det var den högsta siffran vi hade tänkt. Precis innan vi skulle kliva på scenen fick vi höra att de hade stängt parken och att det kom 26 000, säger Martinus Gunnarsen.

Språkbyte

Publiken betyder allt för tvillingbröderna och de har därför valt att hylla den på nya albumet "Together". Omslagsbilden är uppbyggd av en myriad små fotografier på fansen.

– Det handlar inte bara om mig och min bror, utan om mig och min bror och fansen. Vi är "together", utan dem hade vi inte grejat det här, säger Marcus Gunnarsen.

– VI hade inte klarat det utan dem, vi har gjort det tillsammans, fyller Martinus Gunnarsen i.

"Together" är också Marcus & Martinus första album på engelska. Tvillingarna vill komma ut i världen med sin gladlynta musik.

– Vi vill göra konserter utanför Skandinavien också, det är drömmen. Vi hoppas att vi får möjlighet att göra det. Det hade varit helt magiskt, säger Marcus Gunnarsen.

Sverigespelningar

Först väntar dock ytterligare ett gäng konserter i Sverige.

Den 9 december uppträder de under "Idol"-finalen i Globen i Stockholm – en försmak inför februari nästa år då de kommer tillbaka till arenan för två utsålda konserter. I mars väntar sedan en utsåld konsert i Scandinavium i Göteborg.

– Det kommer att bli shower du aldrig kommer att glömma. Jag och Marcus har varit med och tagit fram showen och för att vara ärlig så kommer det att bli helt grymt, säger Martinus Gunnarsen.

Jessica Gow/TT
Marcus & Martinus hyllar de svenska fansen. "De är väldigt fina och snälla och väldigt duktiga på att sjunga med på våra konserter", säger Marcus Gunnarsen.
Jessica Gow/TT
Marcus & Martinus har döpt sitt nya album till "Together" som hyllning till fansen. "Vi har gjort det tillsammans med dem", säger Martinus Gunnarsen.
Jessica Gow/TT
Nästa år gör Marcus & Martinus flera utsålda arenakonserter i Sverige. "Det kommer att bli helt grymt", säger Martinus Gunnarsen.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset