De norska tvillingarna Marcus och Martinus Gunnarsen var 10 år gamla när de slog igenom i Norge. I dag är de 15 år gamla och popstjärnor. "Jag minns för ett år sedan när vi knappt var kända alls i Sverige och gjorde små spelningar, och nu har vi arenakonserter här. Det är helt sjukt", säger Martinus.

Se Marcus & Martinus sjunga, prata svenska och lära Metros reporter norska ord här:

När Metro träffar Marcus & Martinus på ett hotell i Stockholm har flera fans lyckats klura ut var killarna befinner sig och väntar utanför med hopp om att få se en skymt av sina idoler.

Ifjol orsakade succéduon kaos under spelningar på bland annat Liseberg, Skansen och Gröna Lund. När biljetter sedan släpptes till deras första Globen-konserter sålde de slut på nolltid.

Killarna, som just har släppt sitt tredje studioalbum ”Moments”, säger att det känns jättebra att vara tillbaka i Sverige.

– Vi blir alltid väl mottagna när vi kommer till Sverige. Det är väldigt fint här och folk är snälla, säger Martinus.

LÄS MER: ”Marcus & Martinus till Sverige”

På frågan om de faktiskt kan förstå vilken resa de har gjort, svarar Marcus:

– Det är svårt att säga varför och hur vi har blivit kända och varför vi får göra allt vi gör. Du får nästan fråga fansen varför de egentligen gillar oss och tycker att vi är speciella. Vi är otroligt tacksamma för allt vi får göra och för alla stora konserter vi får göra i Skandinavien och även Europa.

Målet nu är att fortsätta att ha konserter ute i Europa.

– Vi ska på turné i Europa nu, det ska bli jättekul. Det vi får uppleva nu är som en dröm, otroligt coolt, säger Marcus.

Marcus och Martinus.

Fansen betyder allt för tvillingarna.

– De är bäst! De är fantastiska. Utan dem så kunde vi inte ha gjort detta. De är som en familj för oss.

I dagarna släpptes albumet ”Moments”, där Marcus & Martinus har samarbetat med artister som Silentó och OMI och jobbat med producenter som Red One, The Messengers och Thomas Eriksen.

– ”Moments” handlar om ögonblick som vi ska skapa och sådant vi upplever, som att vi ska ut på turné nu och uppträda med det här albumet, säger Marcus.

Duon är tillbaka i Sverige i februari nästa år, där de bland annat återigen har lyckats sälja ut två konserter i Globen.

Då kan fansen förvänta sig en ännu bättre konsert än ”Together”-konserten som de hade tidigare i år, lovar killarna.

På frågan om de har partners eller inte hinner frågan inte ställas klart innan bägge snabbt utbrister: ”Vi har inte flickvänner!”.

Vanliga 15-åringar i Norge går ju i skolan, gör ni det?

– Ja vi gör det, för vi är också normala kids! Vi går i tiondeklass. Och pappa är dessutom lärare, så han kan hjälpa oss, säger Marcus.

LÄS MER: ”Marcus & Martinus släpper ny musik”

Går det att gå i en vanlig skolklass?

– Ja, där vi bor, Trofors, där bor det bara 800 personer. Vi alla känner varandra och de kände oss innan vi blev kända. Vi är två vanliga killar när vi är där!

Vad är det bästa med att vara Marcus & Martinus?

– När vi har konserter kan vi få folk att le bara genom att titta på dem, och det tycker jag är så härligt, säger Martinus.

– Det bästa med att vara Marcus & Martinus är att det inte är många i vår ålder som får uppleva allt det här, så vi är väldigt tacksamma för det, säger Marcus.

Vad är det sämsta då, om det finns något?

– Det är inte mycket som är dåligt med att vara Marcus & Martinus. Kanske att vi inte kan vara hemma så mycket för att vi ofta är ute och reser. Det är ju väldigt kul att resa, men det tråkiga är alla bilresor, väntan på flygplatser och sådant, säger duon.

Det här med att vara tvilling, vilka för- och nackdelar finns det?

– Fördelen är att jag kan prata med Marcus om precis allting utan att det blir konstigt. Men nackdelen är kanske att vi kan starta bråk från ingenstans. Till exempel vem som får mest plats när vi sitter bredvid varandra på ett flygplan, säger Martinus.

– Jag håller med!, säger Marcus.

Marcus & Martinus:

Namn: Marcus och Martinus Gunnarsen.

Ålder: 15 år, födda 21 februari 2002. Marcus är född 15 minuter före Martinus.

Bor: I orten Trofors i Norge, med drygt 800 invånare.

Aktuella: Med nya albumet ”Moments” och turné, med Sverigespelningar i februari nästa år.

Martinus och Marcus i Stockholm.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om musik