Marcus & Martinus. Arkivbild.
Marcus & Martinus. Arkivbild.

De har skapat kaos på Liseberg, Gröna Lund och Skansen – nu fortsätter norska duon Marcus & Martinus segertåg i Sverige. Nästa år spelar de i Globen.

De 14-åriga tvillingbröderna Marcus och Martinus Gunnarsen har gjort en nästan osannolik succé de senaste åren. En succé som nu leder till en arenaspelning modell större: Den 11 februari ställer sig det norska popfenomenet på Globens scen i Stockholm, meddelar arrangören Live Nation i ett pressmeddelande.

Marcus & Martinus från den lilla norska byn Trofors slog igenom 2012 då de vann Melodi Grand Prix junior, den norska motsvarigheten till Lilla Melodifestivalen. Debutalbumet "Hei" släpptes i fjol och videon till singeln "Elektrisk" har i skrivande stund närmare 25 miljoner visningar på Youtube.

När duon spelade på Gröna Lund i Stockholm tidigare i sommar gjorde publiktrycket att nöjesparken tvingades stänga grindarna tidigare än någonsin tidigare. I somras skulle de även ha spelat i Malmö i samband med inspelningen av "Sommarlov", men SVT tvingades avboka spelningen eftersom publikens säkerhet inte kunde garanteras.

Om kaos uppstår inför Globenspelningen återstår att se. Biljetterna släpps den 27 augusti.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset