Loui Eriksson gjorde självmål i premiären med sin nya klubb Vancouver. Arkivbild.
Loui Eriksson gjorde självmål i premiären med sin nya klubb Vancouver. Arkivbild.

Loui Eriksson fick en mardrömsstart, med självmål, i sin första match med nya klubben Vancouver. När det såg som mörkast ut klev landsmannen Daniel Sedin fram och räddade lagets poäng.För Ottawas Erik Karlsson gick det bättre, han avgjorde matchen mot Montreal på straff.

Det blev inte den start som Loui Eriksson hade hoppats på i premiärmatchen med Vancouver. Eriksson satte pucken i eget mål i mitten av den andra perioden. Trängd av motståndarlagets spelare skickade han pucken över planen rätt in i egen kasse som var tom eftersom Vancouver hade tagit ut sin målvakt under en avvaktande utvisning.

– Det är tufft. Otur. Så är hockey ibland. Det kan vara en märkligt sport, sade lagkamraten Erik Gudbranson, som försökte stoppa Erikssons puck när den gled i mål, till The Hockey News.

Troy Brouwer i Calgary blev tillskriven målet, eftersom självmål formellt inte finns i ishockey. Resultatet 1–0 såg länge ut att stå sig, men med fyra minuter kvar av matchen klev Daniel Sedin fram och satte 1–1, framspelad av just Eriksson i numerärt överläge.

Matchen gick till förlängning som inte resulterade i några mål. Brandon Sutter avgjorde sedan för Vancouver på den sista straffen.

Karlsson avgjorde

Ottawas svenske stjärnback Erik Karlsson avgjorde hemmamatchen mot Montreal, som slutade 4–3 efter straffar.

Lagkaptenen, som utsågs till en av matchens bästa spelare, satte den avgörande straffen bakom Al Montoya, som vaktade målet då Carey Price drabbats av influensa.

Ottawa hade ledningen med 2–0 efter mål av Ryan Dzingel och Zack Smith i den första perioden, men Montreal kom ikapp och gick förbi med två mål av Jeff Petry och ett av Artturi Lehkonen.

När det bara var 2.33 kvar av matchen klev Tom Pyatt fram och fixade förlängningen, som blev mållös och resulterade i straffläggningen.

Vinst för Colorado

Matchen mellan Colorado och Dallas slutade med seger för Colorado med 6–5. Carl Söderberg satte Colorados 3–2-mål i den andra periodens första minut. Den andre svensken i laget, Gabriel Landeskog, passade fem minuter senare fram till Nathan MacKinnon som drygade ut lagets ledning.

Dallas kämpade sig tillbaka i matchen bland annat genom en assist av Klingberg som Jamie Benn förvaltade och satte bakom Semjon Varlamov i Colorado-målet.

Nashvilles Viktor Arvidsson gjorde mål mot Chicago, framspelad av landsmannen Mattias Ekholm. Laget fick dock se sig besegrat med 5–3 på bortaplan.

Bill Boyce/AP/TT
Erik Karlsson avgjorde matchen mot Montreal.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset