Rikard Grönborg. Arkivbild.
Rikard Grönborg. Arkivbild.

Först saknades sex spelare på grund av CHL-spel – sedan kom utrustningen på avvägar för två av dem.Tre Kronors förberedelser inför Karjala har inte varit optimala. Det märktes i förlustmatchen mot Tjeckien, 3–6.– Vi ser fram emot att ha ett träningspass ihop och kunna reda ut vissa saker, sade förbundskaptenen Rikard Grönborg.

När Tre Kronor tränar på fredagseftermiddagen i Hartwall Arena i Helsingfors blir det första träningspasset med hela laget samlat.

Det är en ispass som lär behövas inför de två återstående matcherna i Karjalaturneringen, mot Ryssland på lördag och Finland på söndag.

– Vi har inte haft en träning i hop och det blev ganska luddigt där ute. Vi behöver hitta kedjekombinationer som vi nu försökte göra under matchen, hitta lite kemi. Och så rent spelmässiga saker också där vi komplicerar saker och ting.

– Sedan tycker jag att tjeckerna var väldigt, väldigt heta och skapade mycket framåt. Så jag försöker inte ta något ifrån dem, det var en rättvis seger så klart, sade Grönborg till TT.

Defensiva brister

Meningen var att Tre Kronor skulle ha en träning i benen tillsammans inför torsdagens möte med Tjeckien i Plzen. Men då hade utrustningen kommit på avvägar för Patrik Zackrisson och Linus Klasen, två av de sex spelare som anslöt först på onsdagen på grund av CHL-spel.

Svenskarna såg bitvis helt bortkomna ut på isen, framför allt fungerade inte det defensiva spelet.

Målvakten Joel Lassinantti, Luleå, räddade gång på gång kvar Tre Kronor i matchen.

Ledningsmålet kom redan i första bytet, efter 29 sekunder, genom Jakub Jerabek.

Tjeckerna hann göra 2–0 innan Richard Gynge via en tjeckisk skridsko fick in ett reduceringsmål i slutet av första perioden.

Lassinantti strålande

I andra perioden blev det tjeckiska övertaget ännu fastare och hemmalaget vann skotten med 15–5 (totalt 38–20). Lassinantti var dock strålande och släppte bara in ett mål och i slutet av perioden kunde Joel Lundqvist reducera till 3–2 på en kontring.

– Vi var inte med från början, men på något sätt var vi kvar i matchen inför tredje perioden. Joel gör ett fint mål där. Men tyvärr så avgör de ganska snabbt i tredje perioden, sade Grönborg.

Redan efter 27 sekunder kunde Lukas Radil med sitt andra mål för kvällen göra 4–2 och sedan sköt Jan Kovar 5–2 efter 8.21. Kedjan med Radil (2+0), matchens lirare Kovar (1+3) och Dominik Kubalik (1+2) vann matchen åt hemmalaget som gjorde sista målet i tom kasse.

Den bästa svenska enheten var kedjan med debutanten Alexander Bergström, Patrik Zackrisson och Richard Gynge som gjorde två av målen. Zackrisson svarade för Sveriges tredje mål.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset