"Let's dance"-aktuella Margaux Dietz intervjuar partiledarna på Youtube.
"Let's dance"-aktuella Margaux Dietz intervjuar partiledarna på Youtube.

Influencern Margaux Dietz, 27, tröttnade på att hennes yrke ständigt förminskas. Nu startar hon programmet ”Partitempen” på Youtube där hon ställer Sveriges partiledare mot väggen.

Syftet med den nu “Let’s dance”-aktuella influencern Margaux Dietz nya program är att öka förstagångsväljares intresse för politik.

– I december gick jag på gatan och kände att jag ville göra något vettigt av influenceryrket det här året också. Då kom jag på idén att höra av mig till alla partiledare med en presentation om min målgrupp och mina kanaler, säger hon till Metro.

I ”Partitempen” kommer riksdagspartiernas partiledare att konfronteras med moment de vanligtvis inte stöter på. Bland annat döma ut somliga företeelser enligt devisen ”bu eller bä”.

– Influencer som yrke blir ofta väldigt förminskat, därför känns det extra bra att göra något som gör gott och kan påverka fler att tycka att influencers gör ett bra jobb, säger Margaux Dietz.

LÄS MER: Stor guide: Här är allt du behöver veta inför valet 2018

Gymnasie- och kunskapslyftsministern Anna Ekström (S) är en av de som tidigare kritiserat yrket. I en debattartikel i februari skrev hon att: ”Fler undersköterskor men färre influencers behövs”.

”Det känns extra kul att göra det här med tanke på vilka fördomar och tankar som finns kring mitt yrke, att vara influencer 2018 innebär väldigt mycket mer än för bara fem-sex år sedan. Jag tror att många politiker kan dra lärdomar av hur vi kommunicerar med de yngre generationerna.”, har Margaux Dietz tidigare sagt om programmet i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Gymnasieministern: Vi behöver färre influencers

Det första programmet sänds på Youtube den 21 mars med Jonas Sjöstedt som gäst.

Det här är Margaux Dietz

Namn: Margaux Dietz
Yrke: Influencer
Ålder: 27 år
Aktuell med: ”Partitempen” och medverkar i årets ”Let´s dance”
Familj: Pojkvännen Jacob och sonen Arnold

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset