Maria Söderback vill inte att någon ska fira julafton i ensamhet. Därför bjuder hon in ensamstående föräldrar och barn som har det ekonomiskt tufft att fira jul med hennes familj. "Jag har själv haft det tufft och vet hur svårt det kan vara att våga be om hjälp", säger hon.

33-åriga Maria Söderback bor i Salem söder om Stockholm tillsammans med sina barn och sin sambo. På onsdagsskvällen skrev hon inlägg i olika Facebookgrupper där hon bjuder in ensamstående föräldrar om är ensamma på julafton och som har det knapert, att fira jul hemma hos henne.

– Min högsta önskan är att ingen ska behöva sitta ensam eller behöva oroa sig över mat och julklappar, säger Maria till Metro. 

►LÄS MER: Natali, 37, skänker bort ett julbord till dem som inte har råd

Hon vet själv hur tufft det är när ekonomin inte räcker till. När Maria låg i skilsmässa med sin exman behövde hon hjälp utifrån för att få vardagen att gå ihop. Då vände jag mig bland annat till Giving People, så jag vet hur mycket en matkasse, lite kläder och skor kan hjälpa. 

– Efter den upplevelsen bestämde jag mig för att hjälpa andra den dagen jag själv kommit på fötter igen, säger hon.

►LÄS MER: Nathalie, 22, öppnar sitt hem på julafton: ”Jag vill att alla ska få julklappar"

I oktober flyttade Maria till ett stort radhus – som kan rymma flera familjer i jul.

Än så länge har en ensamstående pappa till fyra barn hört av sig till Maria.

– Men jag hoppas att jag kan hjälpa fler och att de hör av sig i god tid så jag hinner fixa lite julklappar och anordna ett lite mer personligt julfirande för dem, säger Maria.

Hennes Facebookinlägg med inbjudan hittar du här:

Snart en vecka till jul. Min högsta önskan är att ingen ska behöva sitta ensam. Och som ensamstående föräldrar som har...

Posted by Maria Söderback on  den 16 december 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset