Maria Eriksson i Uppsala hyr ut sin toalett till kissnödiga.
Maria Eriksson i Uppsala hyr ut sin toalett till kissnödiga.

Maria Eriksson i Uppsala är bland de första i Sverige att hyra ut sin toalett via appen Airpnp. Men än så länge har det bara varit en reporter från lokaltidningen där. ”Jag väntar med spänning på den första kunden”, säger hon.

Appen Airpnp är ny och än så längeär det endast ett par användare i Sverige som öppnar dörren för att främlingar ska få använda deras dass. En av dem är Maria Eriksson som sedan i går hyr ut sin toalett i centrala Uppsala. 

– Det är verkligen nytt! 

LÄS MER: Låna främlingars toalett med ny app 

Den nödige kan för en euro testa ”ett litet men snyggt badrum tre minuter från centralstationen i Uppsala”. Dock är den enda som hittills varit där är lokalreportern från Upsala Nya Tidning, som i övrigt var först att skriva om detta. 

– Jag väntar med spänning på den första kunden, det kanske är en turist som behöver något centralt. 

Airpnp började i USA och har sedan spritt sig över hela världen. Maria berättar att utbudet i belgiska Antwerpen är mycket större än det svenska, där har användarna lagt in tips på även offentliga toaletter. 

– det är en bra grej om man är i en anna stad, det är ofta när man är ute på sightseeing, man vet inte var det finns toaletter någonstans. 

Varför gör du det här? 

– Jag håller på med ett projekt under året där jag testar så mycket jag kan hitta inom delningsekonomi. Jag hyr ut ett rum i min lägenhet, jag har coach surfare här, jag hyr ut saker och jag lånar saker, säger hon. 

LÄS MER: Här är sakerna som stör oss mest på offentliga toaletter

Skärmdump/Airpnp

Marias annons. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Ekonomi