72-åriga Mariann blev miljonär när hon skrapade fram pengarna i Nyhetsmorgon.
72-åriga Mariann blev miljonär när hon skrapade fram pengarna i Nyhetsmorgon.

När Mariann, 72, skrapade fram pengarna förstod hon inte vad som hände. Hon blev chockad. ”I vanliga fall vinner jag 60 kronor när jag har tur”.

Mariann Tell prenumererar på trisslotter men brukar vinna små summor pengar. Annat blev det i TV4:s Nyhetsmorgon på måndagsmorgonen.

– Jag skrapade fram tre TV-apparater på en av trisslotterna som kom hem och fick då åka in till Nyhetsmorgon. Jag visste att jag var garanterad 100 000 och bara det är ju väldigt mycket pengar, säger hon till Metro.

LÄS MER: Asylsökande Omid, 21, vann 250 000 på triss: "Jag har drömt om det här"

När Mariann hade skrapat färdigt hela lotten och såg att hon vunnit 2,5 miljoner förstod hon först inte att det var sant.

– Jag hamnade i chock till en början. Det tog en stund för att jag skulle tro på det, säger hon.

Vad ska du använda pengarna till?

– Det blir det att gå ut och äta god middag med mina vänner. En ny TV ska jag också köpa, för att den jag har i sovrummet har gått sönder. Kanske ska jag byta bil också, min nuvarande är sju år gammal och man vet ju aldrig när den lägger av.

LÄS MER: Peter blev arbetslös – dagen efter vann han på triss

Men pengarna ska inte bara användas till egna nöjen. Mariann planerar även att skänka bort delar av vinsten.

– En del ska jag ge till ett hem för katter. Jag vet att de har ont om pengar och vill ju att de ska kunna ta hand om katterna ordentligt, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Ekonomi