Skorpionen var runt 4 centimeter lång, enligt Marie-Louise. Här är den i plastlådan de fångade den i.
Skorpionen var runt 4 centimeter lång, enligt Marie-Louise. Här är den i plastlådan de fångade den i.

”Mamma, det sitter en skorpion i taket”. Marie-Louise från Lomma hade svårt att tro sonen Sixten. Men när hon tittade närmare visade det sig att han hade rätt. I taket på bilen satt en livs levande skorpion.

– Det är helt galet, man blir rädd, man vet att skorpioner kan vara dödliga, säger Marie-Loiuse till Metro. 

När den första chocken lagt sig kunde skorpionen luras ner i en plastburk i väntan på att lämnas till en expert.

När Metro når henne håller hon på att lämna in skorpionen på Malmö Reptilcenter. Där kan Joakim Bokblad konstatera att det rör sig om en skorpion som kommer från södra Europa. 

► LÄS MER: Örebrofamilj hittade skorpion i garderoben

Men hur har en skorpion hittat in i familjens bil? Marie-Louise tror att skorpionen har funnits på tåget när familjen åkte mellan Köpenhamn och Malmö, fastnat i kläderna och sedan följt med till bilen.

Joakim Bokblad har en annan teori om hur skorpionen kommit in i bilen. Familjen har nämligen bilat i södra Europa för några veckor sedan och fripassageraren kan ha kommit ombord då.

Marie-Louise hade hört att en skorpion inte har tillräckligt mycket gift för att döda en vuxen människa och blev främst rädd för att den skulle sticka barnen Sixten, 13, och Hanna, 16. 

Men enligt Joakim Bokblad har ingen i familjen behövt vara orolig.

– Giftet är mycket svagt och går att jämföra med myggbett. I den storleken så kan den knappt sticka hål på huden på en människa.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur