Ett nyplockat blad från marijuanaplantan.
Ett nyplockat blad från marijuanaplantan.

Efter att delstaten Oregon i USA på onsdagen gjorde det lagligt med marijuana för privat bruk befinner sig staten i ett lite ostrukturerat tillstånd. Det finns nämligen inget som reglerar hur försäljningen av drogen får gå till, vilket gör att den nu endast får skänkas.

Delstaten Oregon i USA anslöt sig på onsdagen till Colorado, Washington, Alaska och Columbia genom att legalisera privat bruk av marijuana. Men för tillfället finns inte all nödvändig lagstiftning på plats, så det enda sättet att distribuera drogen lagligt är genom att skänka bort den.

Att reglera lagstiftningen gällande hur marijuana ska få köpas och säljas kan ta ytterligare ett år, om inte regelverk faller på plats som gör det lagligt för statliga apotek med mera att sälja till allmänheten. Det skriver Huffington post.

Jag tog cannabis mot min smärta – nu ska jag åtalas

Så för tillfället får människorna i Oregon endast ge bort drogen, vilket många passade på att göra efter att marijuana blivit lagligt i förra veckan. National Organization for the Reform of Marijuana Laws började dela ut marijuanacigaretter och frön till hundratals besökare som hade samlats för att fira beslutet.

Forskare: Medicinsk cannabis duger inte som läkemedel

Kaliko Castille från organisationen var en av många som delade sin glädje med andra drogliberaler under natten.

– Det är fantastiskt att se människor från olika platser med olika bakgrunder här ute, som delar ut marijuanacigaretter till varandra och lär känna sina grannar, sa han till Huffington post.

Lagen måste ändras – fler kan bli hälpta av cannabis

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset