Under söndagen hade den Kroatiska tidningen 24Sata en artikel om en Zlatan-kopia som ska ha orsakat uppståndelse på ett hotell. ”Zlatan-kopian”, som egentligen heter Mario Delic och bor i Växjö, menar att händelsen är något överdriven.

Växjöbon Mario Delic får ofta hör att han är lik Zlatan Ibrahimovic. När han själv spelar fotboll i division tre är det många som skriker Zlatan från läktarna. Vissa vet inte ens om hans riktiga namn.

Denna sammanblandning tog sig dock ett steg längre när Mario till sin förvåning såg sig själv på bild i en artikel från den Kroatiska tidningen 24Sata, någonting som Sportbladet först rapporterade om.

– Artikeln kom ut igår på morgonen, en kusin från Kroatien hade tagit en bild på tidningen och skickat till min mamma. Då säger hon till mig att jag är med i tidningen. Det brukar vanligtvis vara matchreferat från lokaltidningarna men detta är från Kroatien. Då ser jag att någon på stranden tagit ett smygfoto på mig och skickat till tidningen, säger Mario till Metro.

► LÄS MER: Anklagas för att ha hittat på alla citat i Zlatans biografi

I artikeln beskrivs det hur alla ville ta bilder med Mario och hur han tålmodigt ”tillfredsställe allas önskningar”. Han ska också enligt tidningen ha glidit in på hotellet en vit Audi.

Men för Metro berättar Mario att det inte alls var så det gick till.

 – Det är påhittat, det var någon som ringde in till tidningen och berättade hela den historien. Jag är van vid att folk glor på mig, men inte att det skulle komma med i en tidning. Särskilt inte när det är en av de större tidningarna, säger Mario.

Att Mario ofta blandas ihop med Zlatan ser han både som roligt men ibland också irriterande.

– Ofta tar jag det positivt eftersom han är så stor, men ibland blir man lite osäker när människor står och glor på mig.

► LÄS MER: Nu kan du lukta som Zlatan – stjärnan släpper parfym

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset