Marléne Eriksson har egen städfirma och kan inte koppla av hemma om det inte är skinande rent. Nu tar hon sig an smutsiga svenska hem i TV 4: s ”Rent hus”, tillsammans med Marie-Louise Danielsson Tham.
Marléne Eriksson har egen städfirma och kan inte koppla av hemma om det inte är skinande rent. Nu tar hon sig an smutsiga svenska hem i TV 4: s ”Rent hus”, tillsammans med Marie-Louise Danielsson Tham.

STÄDDAGS. Två paranta kvinnor med gummihandskar har tagit över onsdagskvällarna i TV 4:s ”Rent hus”, där de hjälper landets mindre ordningsamma medborgare att städa sina hem. Den ena av dem är Marléne Eriksson, som inte bara har eget städföretag och är expert på att städa utan också älskar det högt.

Nu hittar du väl på?
– Nej, det är ju det jag inte gör. Jag har en trasa i handen jämt. I mitt företag städar jag åtta timmar om dagen sommarmånaderna, och det är fruktansvärt kul.

Vad har du gjort förut?
– Jag jobbade på Pharmacia tills jag fick barn och inte ville lämna dem på dagis. Då slutade jag och tänkte att ”jag hittar på något annat”. Faktum är att det var när jag var på bio med min son och upptäckte hur smutsigt det var där som jag tänkte att ”ja, det här” och började jobba natt så att jag kunde ta hand om barnen på dagarna. Därifrån växte det fort.

Vad är roligast?
– Golvvård. Jag tycker om att ta i där det är smutsigast.

Blir du aldrig äcklad av folks soptippar?
– Man har sett mycket i sina dagar, men nej, faktiskt inte. Det är bara att hoppa i kläderna. Jag är inte finkänslig.

Hur ofta städar du hemma?
– Nästan jämt, men det blir aldrig stökigt eftersom vi lägger tillbaka allt på sin plats. Det är dammet då. Jag dammsuger och torkar två tre gånger i veckan. Och toaletten tar jag varje dag när jag har tvättat mig.

Hur ofta har du sopat lite damm under mattan?
– Det gör jag aldrig.

Hur snabbstädar man?
– Plocka undan allt som skräpar i ögonhöjd, dammsug och torka golvet i kök och hall.

Hur viktigt är det egentligen att allt är skinande rent?
– För mig är det väldigt viktigt. Jag blir stressad av stök. Dessutom tycker jag att det är viktigt när man har barn att de lär sig att var sak har sin plats.

Hur ska man få städningen att bli roligare?
– Men det finns ju så mycket roliga hjälpmedel. Det finns roliga dammsugare, både stora och handdammsugare, bra trasor, mikrodukar och skrapor och handskar och förkläden med roliga mönster. Och se till att avsluta med en blomma på bordet, en kopp kaffe och en god bok.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset