Lotta Schelin gjorde Rosengårds segermål mot Breidablik. Arkivbild.
Lotta Schelin gjorde Rosengårds segermål mot Breidablik. Arkivbild.

Seger och ett bra utgångsläge inför returen.Det var de goda nyheterna efter Rosengårds första möte med Breidablik i Champions League, 1–0.Det dåliga: Lieke Martens skadade knäet.

Rosengård vann den första matchen i 16-delsfinalen i Champions League-fotbollen borta mot isländska Breidablik, 1–0. Lotta Schelin gjorde matchens enda mål i den åttonde minuten.

Malmölaget dominerade kraftigt. Rosengård hade tio avslut på mål, Breidablik inte ett enda. Inklusive försöken som gick utanför eller i målramen (Marta) rullade räkneverket i väg till 19–4.

– Med tanke på väder och vind är vi nöjda. Det blåste storm och regnade i sidled. Det kändes som det kunde ha gått hur som helst men vi har hyfsad kontroll, sade sportchefen Therese Sjögran till TT.

Fördel Rosengård

Med tanke på resultatet och styrkeförhållandet är det med andra ord stor fördel Rosengård inför returen om en vecka.

– Vi skapade mycket chanser och borde ha gjort något mål till men det gick knappt att spela. Vi gör det bra med tanke på omständigheterna, sade Sjögran.

Vred till knäet

Med 20 minuter kvar vred nederländskan Lieke Martens till knäet och tvingades lämna planen. De första skaderapporterna var försiktigt positiva men Martens var orolig – inte minste med tanke på helgens allsvenska seriefinal mot Linköping.

– Det känns skittråkigt. Men jag håller hoppet uppe. Hon känner sig lite bättre nu och jag hoppas att det inte är så farligt som hon trodde för stunden. Vi vill verkligen inte ha skador på någon nu, säger målskytten Lotta Schelin till Sydsvenskan.

Martens undersöks på torsdagen.

På grund av ovädret var det länge osäkert om det skulle bli något spel men en och en halv timme före avspark fattade domarna beslutet att genomföra matchen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset