Han tog hem ”Idol” 2015. Nu debuterar Martin Almgren, 30, i Melodifestivalen med bidraget ”A bitter lullaby”. "Jag räknar inte med någonting", säger han.

”Om jag vore kvinna för en dag så skulle jag …” – Se i klippet ovan hur det gick när Metro utmanade Martin Almgren att avsluta meningar.

Martin Almgren berättar att han har giggat och tillbringat mycket tid i studion efter ”Idol”-vinsten.

– Det har inte varit mycket som har synts kanske. Men det har varit fullt upp.

LÄS MER: ”Se Benjamin Ingrosso avsluta meningar i Metros utmaning”

På lördag gör han debut i Melodifestivalen. Han berättar att han skickade in en låt redan förra året, som inte kom med. Bidraget ”A bitter lullaby” beskriver han som en pampig mid-tempo-låt.

– Texten handlar om att gå genom problem i sitt liv. Jag kan relatera till den själv, under mina yngre dagar gick jag ju genom mycket skit. Tar man sig genom de grejerna så blir det bättre.

Men inför delfinalen kunde formen ha varit bättre.

– Jag har en halvförkylning som ligger lite latent. Så jag har försökt ta medicin och gör allt för att skjuta upp den. Det är något som ligger och mal. Jag är lite orolig. Låten är ganska krävande att sjunga, så jag får inte vara för sjuk. Då kommer det att bli problem. Men jag försöker att vila så mycket som möjligt.

Hur ser du på dina vinstchanser?

– Det vore så klart kul att gå vidare till final eller andra chansen, men jag räknar inte med någonting. Är jag nöjd med mitt framträdande så kommer jag att vara nöjd oavsett. Lite bitter blir jag förstås om det inte går bra, det kommer ju alltid fram lite horn så fort det är en tävling.

LÄS MER: ”Se Liamoo avsluta meningar i Metros utmaning”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset