Martin Olsson, här i landslagströjan, gjorde flera inhopp son vänstermittfältare i VM. På lördag kan han få starta på Emil Forsbergs position.
Martin Olsson, här i landslagströjan, gjorde flera inhopp son vänstermittfältare i VM. På lördag kan han få starta på Emil Forsbergs position.

Mittfältsstjärnan Emil Forsberg är skadad och saknas i måstematchen mot Turkiet. Då kan vänsterbacken Martin Olsson få ta ett kliv upp i planen.

Efter 2-3-förlusten i premiären mot Turkiet och 0-0 mot Ryssland senast är Sverige i en prekär situation. För att vinna sin Nations League-grupp krävs seger mot både turkarna i morgon och i hemmamatchen mot Ryssland på tisdag.

Det största avbräcket för svensk del är den offensiva kreatören Emil Forsberg.

LÄS MER: Så fungerar nya Nations League – allt du behöver veta

En av spelarna som kan ersätta honom till vänster på mittfältet är Martin Olsson, som vanligtvis spelar vänsterback men gjorde flera inhopp som just mittfältare under VM.

– När man sett Turkiet spela så har de skickliga spelare offensivt men när de tappar bollen så finns det ytor också och det kan passa mig. Om vi ska försvara lite lågt och sedan gå på kontringar. Vi får se hur Janne (Andersson) vill att vi ska spela men jag känner att jag har energin för att jobba hem och gå offensivt, säger han till Fotbollskanalen.

Ett annat mer offensivt alternativ är att Viktor Claesson tar Forsbergs plats till vänster medan Jimmy Durmaz får chansen till höger.

LÄS MER: Häggberg: Därför borde Martin Olsson starta mot Mexiko

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om fotboll