Martin Timell står klädd i morgonrock på den sista bilden från skandalfesten, i polisens dokument.
Martin Timell står klädd i morgonrock på den sista bilden från skandalfesten, i polisens dokument.

Martin Timell står klädd i morgonrock på den sista bilden från skandalfesten, i polisens dokument. I en ny utredning ger han själv sin syn på misstankarna i våldtäktsåtalet. Den förre TV4-profilen säger bland annat att han inte har några problem att ”förstå ömsesidigheten i sexuella relationer”.

Martin Timell har åtalats för att ha våldtagit en kvinna under en fest i september 2008.

Metro har tagit del av den personutredning som nyligen genomförts. I den fortsätter Timell att neka till brott.

”Han förnekar vidare att han skulle ha varit alkoholpåverkad vid tillfället eller att han skulle ha någon problematik med att läsa av kvinnor på ett korrekt sätt eller att förstå ömsesidigheten i sexuella relationer. Timell uppger sig också vara medveten om genusfrågor”, står att läsa.

I tidigare förhör har han berättat att han kan ha haft en hand på kvinnans rumpa, men att det i så fall var av ”säkerhetsskäl”. Han kan även ha kommit åt henne då hon satte eller reste sig upp.

– I så fall handlar det om mitt gentlemannamässiga beteende, ”att här sätter du dig säkert”, har han berättat i tidigare förhör.

Enligt åtalet ska Timell ha fört in fingrarna i hennes underliv. Det misstänkta övergreppet ska ha skett i en badtunna vid hans sommarhus.

LÄS MER: Martin Timell anklagas för att ha blottat sig för programledare: ”Helt absurd situation”

I den nya personutredningen går vidare att läsa att: ”Timell anser att han varken utsätter kvinnor eller män för diskriminerande värderingar samt uppger sig inte göra någon skillnad på män och kvinnor”.

Timell uttrycker att ”det fokus som hans brottsmisstanke fått och de konsekvenser de redan givit honom redan är ett livslångt straff”.

Nyligen kunde Metro berätta helt nya uppgifter från våldtäktsutredningen. Efter att åtalet hade väckts kontaktade en man polisen och berättade att han hade hittat bilder från festen. Det handlade om nästan 140 filer, varav ett fåtal var filmer. Bland annat föreställde fotona kvinnan då hon befann sig i badtunnan. Bilderna ska ha tagits strax efter klockan tio på kvällen, enligt noteringar i dokumenten.

Ett annat foto föreställer Timell, iklädd morgonrock, som ska ha tagits en dryg timme senare, enligt samma dokument.

LÄS MER: TV4-profilen Martin Timell åtalas för våldtäkt

– Ett vittne hörde av sig och sa att han hade upptäckt bilder. Vittnet befann sig själv på festen, sa åklagare Anna Bengtsson till Metro.

Hon fortsatte:

– Det är bilder från festen. Jag har lämnat in det av lite olika skäl, så att försvaret kan åberopa dem och att det har pratats om bilder i utredningen. Det är bilder från vilka som var på festen och liknande.

Rättegången ska hållas under nästa vecka.

Han försvaras av advokat Hanna Lindblom, som inte vill kommentera uppgifterna i den nya personutredningen.

– Jag har inga kommentarer till den. Vi börjar rättegången på måndag och jag vill inte föregripa någonting av det vi ska avhandla då, säger hon till Metro.

Martin Timell och anklagelserna

Martin Timell var profilerad vid TV4 och ledde bland annat det populära programmet Äntligen hemma. I samband med Metoo-uppropet i höstas riktades anklagelser mot Martin Timell. En kvinnlig programledare berättade för Metro hur Martin Timell hade blottat sig för henne under en tv-gala ett antal år tillbaka i tiden.

TV4 valde att ställa in samtliga program där Martin Timell medverkade. En kvinna polisanmälde honom för att förgripit sig på henne under en fest 2008. I början av mars väcktes åtal om våldtäkt. Martin Timell påstås ha fört in fingrarna i kvinnans underliv.

Rättegången ska hållas i slutet av maj. Martin Timell har hela tiden nekat till brott.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset