Martunis och hans idol Christiano Ronaldo vid pressträffen med Sporting Lisbon.
Martunis och hans idol Christiano Ronaldo vid pressträffen med Sporting Lisbon.

Martunis var sju år gammal när tsunamin i Indonesien tog hans mamma och bröder ifrån honom. Mot alla odds har han skrivit på ett 11-årskontrakt med en portugisisk storklubb.

Indonesiska Martunis förlorade sin mamma och två bröder i tsunamin i Sydostasien på annandagen 2004. Han var sju år gammal när det hände, och i 21 dagar överlevde han på lervälling och lite nudlar han funnit. När han hittades var han mycket illa sargad.

Nu är Martunis 17 år gammal och har precis skrivit på ett 11-årskontrakt med Sporting Lisbon, den första storklubben som superstjärnan, och Martunis egen idol, Christiano Ronaldo spelade för.

– Det är fantastiskt att vara här, den här klubben gör mina drömmar möjliga. Jag är otroligt exalterad över den här möjligheten. Viva Sporting!, sa Martunis när han presenterades inför pressen.

Martunis växte upp i Banda Aceh i Indonesien, och han tog engelsklektioner tre gånger i veckan samtidigt som han gick fotbollsskola för att kunna nå sin drömkarriär, skriver Daily mail. Han hittades av en grupp journalister när han kom vandrandes på stranden, 21 dagar efter tsunamin.

Juma flydda ensam från Afghanistan – fotbollslaget blev hans familj

Snart kablades bilder ut i världen på den lilla pojken som överlevda katastrofen i sin Portugaltröja som han hade spelat fotboll i fram till dess att vågorna sköljde in och separerade honom från sin familj. 230 000 människor miste livet i katastrofen.

Martunis fick hjälp av Rädda barnen och senare kunde han även återförenas med sin pappa. Hans hem byggdes upp med pengar som samlades ihop genom Ronaldos välgörenhetsinitiativ. Tre år senare fick Martunis träffa sin hjälte.

– My favorithobby är att spela fotboll. Det är roligt. Jag tycker inte om andra sporter. Min morfar var fotbollsspelare, och jag vill bli fotbollsspelare när jag växer upp, sa Martunis 2008.

– Vi måste respektera honom. Det han har gjort har visat på enorm styrka och mognad. Han är en speciell kille, sa Ronaldo vid tidpunkten.

Efter Metros artikel – nu får Olivia, 22, VIP-kort i hela Göteborg

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset