Rosengårds Ella Masar McLeod (till vänster) och Lotta Schelin möter på onsdagen Slavia Prag i Champions League-åttondelsfinalen på Malmö IP.
Rosengårds Ella Masar McLeod (till vänster) och Lotta Schelin möter på onsdagen Slavia Prag i Champions League-åttondelsfinalen på Malmö IP.

Ella Masar McLeod vill skjuta Rosengård kvar i Europa.Däremot vill hon inte emigrera från USA bara för att Donald Trump ska bli president.– Skämtet som gick fel, säger amerikanskan och skrattar.

Dagen efter att Donald Trump vunnit det amerikanska presidentvalet uttryckte Rosengårdsstjärnan Ella Masar McLeod sin besvikelse i en intervju med Sydsvenskan. Hon sade att hon bett Rosengårds sportchef Therese Sjögran om att få signera ett fyraårskontrakt för att slippa återvända under Trumps mandatperiod.

– Jag sade det som ett skämt, säger 30-åringen med ett skratt.

Fick ringa och dementera

Citatet spred sig över världen och Masar McLeod fick till och med ringa upp den amerikanska sajten TMZ för att dementera saken.

– Jag röstade på Hillary Clinton och stödjer Hillary. Trump vann, men jag är fortfarande stolt över att vara amerikan. Min familj finns där och jag åker hem om 48 timmar – det är något jag ser fram emot.

Innan semestern ska hon och Rosengård säkra spel i en Champions League-kvartsfinal. Malmölaget har en 3–1-seger att gå på inför returen på hemmaplan i åttondelsfinalen mot Slavia Prag.

– Prag var mer tekniskt än vad vi trodde. Kan vi få ett tidigt mål underlättar det för oss, säger Masar McLeod.

Amerikanskan värvades till Rosengård tillsammans med sin fru Erin McLeod inför den här säsongen. Den kanadensiska landslagsmålvakten drabbades dock av sin tredje korsbandsskada i sin första match för Rosengård, hemma mot Frankfurt i Champions League, i mars.

– Hon ligger helt rätt med sin rehab. Hennes mål är att vara tillbaka vid omstarten i januari. Jag ser fram emot att svenskarna ska få se den bättre av oss McLeods.

Det låter lovande för alla Rosengårdssupportrar. För Ella Masar McLeod har varit en av Malmöklubbens absolut bästa spelare i år med 13 mål på 21 allsvenska matcher – delad vinst i den interna skytteligan med Marta. Trots att hon värvades som en ytterback har hon varit en nyckelspelare på alla positioner.

"Lagets joker"

– Jag är lagets joker, säger hon och skrattar.

– För mig har det varit viktigt att jag bevisat för mig själv att jag kan spela i den här klubben. Jag tror att vissa var tveksamma innan, men förhoppningsvis har jag tystat kritikerna.

TT: Du spelade i Champions League med Paris SG och nu med Rosengård. Hur stort är det?

– Om du inte spelar i ditt landslag är Champions League det största du kan spela i. Det är vad vi drömmer om.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset