Massagesalongerna i Malmö erbjuder "happy ending" till sina kunder och uppmanar dem att vara diskreta så att de inte väcker uppmärksamhet hos polisen. (Bilden har inget samband med artikeln)
Massagesalongerna i Malmö erbjuder "happy ending" till sina kunder och uppmanar dem att vara diskreta så att de inte väcker uppmärksamhet hos polisen. (Bilden har inget samband med artikeln)

Massagesalonger i Malmö erbjuder tantramassage där det innebär ”beröring av könsorganen”. Föreståndaren menar bestämt att det inte rör sig om sex. Men åklagaren Magnus Berggren säger emot: "Det råder ingen tvekan om att det här är sexuella tjänster", säger han till Sydsvenskan.

Blue Diamonds massagesalonger erbjuder på sin hemsida massage av könsorganen med tantramassage, skriver Sydsvenskan. 

Men föreståndaren hävdar att det inte alls rör sig om sex. 

– Det är inget direkt sex eftersom man inte får orgasm eller utlösning, säger föreståndaren till Sydsvenskan. 

LÄS MER: Omstridd analmassör stoppas

Utöver tantramassagen finns det en guide på hemsidan om ”happy ending” på hemsidan. Där uppmanas kunderna att vara diskreta för att inte väcka polisens uppmärksamhet, skriver Sydsvenskan. 

Föreståndaren menar att de anställda får göra vad de vill när dörren är stängd och att det är upp till myndigheterna att bevisa vad som pågår.  

I Sverige är det lagligt att sälja sex. De som begår brott är sexköpare och den som hjälper till eller tjänar pengar på sexhandel. För att klassas som sex behövs ingen utlösning eller orgasm, skriver tidningen som ber en åklagare titta på salongernas hemsida. 

– Något sånt här har aldrig tidigare prövats i en svensk domstol. Men min uppfattning är att det råder ingen tvekan om att det här är sexuella tjänster. De kan kalla det andra saker men min uppfattning är solklar, säger åklagare Magnus Berggren till Sydsvenskan. 

LÄS MER: Erbjöds sex på 7 av 10 massagesalonger

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott