Nu kan Metro avslöja att bandet, bestående av Robert ”3D” del Naja och Grant ”Daddy G” Marshall, kommer till Sverige i sommar.

Brittiska duon Massive Attack släppte nyligen sin hyllade EP ”Ritual Spirit” och är nu på Europaturné.

Nu kan Metro avslöja att bandet, bestående av  Robert ”3D” del Naja och Grant ”Daddy G” Marshall, kommer till Sverige i sommar. Närmare bestämt till Göteborgsfestivalen Way Out West 11–13 augusti.

”Årets EP Ritual Spirit är ännu ett tecken på att Massive Attack är på väg att nå det alla band med drygt 25 år på nacken eftersträvar, en andra kreativ topp. Men en fantastisk konsertupplevelse har de å andra sidan varit hela tiden”, skriver festivalen i ett pressmeddelande till Metro.

Till Way Out West kommer bandet dessutom att ta med sig skotska pop/hiphop-gruppen Young Fathers.

Massive Attack släppte tre album under de sena 1990-talet som tillsammans sålde i mer än tio miljoner exemplar innan bandet under en period splittrades på grund av ”kreativa mot-sättningar”. 2010 återförenades duon och gav ut albumet ”Helgioland”. De kallar själva sin musik för ”The Bristol Sound” men musiken, elektronisk med rötter i den brittiska house- och hiphop-scenen, har blivit en egen genre – triphop.

Way Out West har tidigare presenterat bland andra Sia, Skepta, Anna von Hausswolff och Julia Holter till sommarens festival.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset