Balkongerna och bajset på bilden har ingenting med grannfejden i Linköping att göra.
Balkongerna och bajset på bilden har ingenting med grannfejden i Linköping att göra.

En balkong täckt i fågelbajs och matrester tvingade en familj att stanna inne i tre år. Nu ingriper hyresnämnden och sätter press på hyresvärden att få en fågelmatande kvinnan att sluta, annars måste hon vräkas.

En familj i Linköping har inte kunnat använda sin balkong på tre år. Det eftersom grannen ovanför matat fåglar i sådan utsträckning att fågelbajs och matrester fallit ner dagligen och täckt deras balkong, skriver Hem&Hyra.

Fågelmatandet och bajset gick så lång att familjen först hörde av sig till miljökontoret och sedan till hyresnämnden. Kvinnan som matat fåglarna riskerar nu att vräkas om hon inte slutar med den dagliga sysslan.

►LÄS MER: P-piller nytt vapen mot fågelbajs

Men den anklagade kvinnan nekar till fågelfesten på hennes balkong, och bostadsbolaget stödjer henne. Efter de kontroller som gjorts och med stöd av foton som tagits säger hyresvärden att nedsmutsningen knappast kan ha varit så omfattande som grannarna uppgett.

Inte heller den undersökning som miljökontoret gjort har gett tillräckligt med bevis för att avgöra frågan.

Hyresnämnden i Linköping väljer dock att gå på den drabbade familjens spår och ger order till bostadsbolaget att befalla kvinnan att sluta upp med sitt matanade. Att locka så stora mängder fåglar till sin bostad är inte att iaktta sundhet, ordning och gott skick, konstaterar nämnden.

►LÄS MER: Nej, Putin fick inte fågelskit på kavajen under tal

Förvaltningschefen på bostadsbolaget säger till Hem&Hyra att de givetvis ska följa hyresnämndens beslut men att ytterligare utredning inte har gjorts.

– Vi fortsätter att hålla koll på vad som händer i området. Vi har gjort kontroller tidigare och kommer att fortsätta med det.

Skulle fågelmatningen fortsätta riskerar kvinnan uppsägning från sin lägenhet

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset