För många hundar är tio minuter utanför matbutiken en hemsk och ibland farlig upplevelse när solen skiner. En matbutik som försökt lösa problemet hyllas nu i sociala medier.

Metro har tidigare skrivit om hur du ska göra om du ser en hund inlåst i en bil när solen skiner ute. Och för många hundar är också att vänta utanför butiken vid skinande sol farligt.

En skylt som står utanför ICA Maxi i Kristianstad hyllas nu i sociala medier.  Butiken har ställt ett partytält utanför butiken och uppmuntrar besökare att låta sina hundar vila där.

► Så här ska du göra om du ser ett djur eller ett barn i en varm bil

”Behöver din vän skugga? Här kan era fyrbenta vänner få skugga och vila. Vatten tillhandahåller Maxi”, står det på skylten.

– Många är ju rädda för att hunden ska bli stulen om de lämnar den ensam utanför. Men är man två som handlar kan ju en vänta utanför med hunden i tältet medan den andra går in. Alla är välkomna, säger butikens marknadschef Linda Backström till Aftonbladet.

► LÄS MER: Hund lämnades i bilen när ägarna var på Ikea – dog i värmen

Metrologerna lovar att sommaren kommer imorgon. Äntligen!!För oss på Maxi i Kristianstad är det viktigt att alla våra...

Posted by Maxi ICA Stormarknad Kristianstad on  Sunday, June 28, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset