Vill du plugga vidare men vet inte till vad? Spana in vår matchningsguide och se vilken komvuxutbildning som passar dig och dina intressen.

Utbudet av komvuxutbildningar i Sverige är enormt och att hitta rätt utbildning kan ibland kännas som en snårig djungel. Börja med att ställa dig frågan om det är viktigt att din utbildning ger dig goda chanser att få jobb när du tagit examen. Om svaret är ja – kika närmare på vårt matchningstest! I samarbete med Lernia har vi gjort en guide där du kan läsa och se vilka intresseområden som stämmer in på dig. Under har vi listat komvuxutbildningar som matchar dina intressen. Kanske hittar du din drömutbildning redan i dag? Lernias komvuxutbildningar är tidseffektiva för att du ska kunna komma ut i arbetslivet snabbt, och du är såklart berättigad till CSN när du läser via Lernia.

Kreativa skaparen

Foto: Shutterstock/IBL

Om du bara fick behålla ett rum hemma skulle det vara köket. Här tillbringar du nämligen den mesta av din tid. Dina vänner älskar att bli bjudna på mat av dig och brukar skämtsamt kalla det för att ”gå på restaurang”. De behöver nämligen aldrig hjälpa till eftersom du är en mästare på att steka lök samtidigt som du vispar ihop en mousse till desserten och garnerar välkomstdrinken. Du är kreativ och älskar att pröva dig fram till dina recept och när kylen och skafferiet nästan ekar tomt ser du det som en utmaning att svänga ihop något gott.

Komvuxutbildningar som kan passa dig:

Utåtriktade lyssnaren

Foto: Shutterstock/IBL

Du är en social person som trivs när andra runtomkring dig mår bra och dina vänner kommer ofta till dig för att lätta sina hjärtan. Du är också den som dina kompisar frågar när de behöver en näsduk, en huvudvärkstablett eller godis – i din väska finns det mesta och lite till som behövs för att klara av dagen. Du har lätt för att prata med alla typer av människor och på fester hittar man dig oftast inbegripen i ett samtal med ett gäng personer som du inte kände alls för en timme sedan. Du är pedagogiskt lagd och har lätt för lära dig och för att omsätta teori i praktiken.

Komvuxutbildningar som kan passa dig:

Händiga hantverkaren

Foto: Shutterstock/IBL

Bara tanken på att ha ett stillasittande kontorsjobb får det att krypa i din kropp. Du vill jobba med händerna och kunna ta på de färdiga resultaten. Du är tekniskt lagd, ser praktiska problem som en utmaning och tycker det är roligt att lära dig nya saker. I din garderob finns flera utslitna blåbyxor med förstärkta knän och den bästa julklappen du fått är en liten automatisk skruvdragare som du alltid har lättillgänglig. Du är den som dina kompisar ringer till när de behöver hjälp med att renovera hemma eftersom de vet att du har koll och får saker gjorda i tid.

Komvuxutbildningar som kan passa dig:

Praktiska teknikern

Foto: Shutterstock/IBL

Om din bil krånglar skulle du aldrig lämna in den till en verkstad. I stället skulle du rulla upp dina ärmar och dyka ner i motorhuven för att lokalisera problemet – och lösa det. Du är expert på hur man får bort oljefläckar från händerna och din frizon finns i garaget dit dina vänner kommer när det blivit något fel på deras bilar. Du har lätt för att lära dig nya tekniska saker och välkomnar att motorer blivit allt mer avancerade – att programmera ger mekandet en extra dimension.

Komvuxutbildningar som kan passa dig:

Programmeringsproffset

Foto: Shutterstock/IBL

Du är grym på allt vad teknik heter. Du blir aldrig frustrerad när din dator krånglar utan ser det som en möjlighet att lära dig hur du ska göra för att lösa problemet. Du vet med dig att du inte skulle trivas på en arbetsplats där varje dag är den andra lik och du tillbringar större delen av dagen vid ett skrivbord – du gillar variation, att ställas inför olika problem och att få jobba praktiskt med händerna. Som person är du utåtriktad och social samtidigt som du är en god lyssnare.

Komvuxutbildningar som kan passa dig:

Gå en komvuxutbildning genom Lernia

• Det kostar inget att gå en vuxenutbildning och du kan söka studiemedel via CSN.

• Du som söker ska vara minst 20 år, eller fylla 20 år samma år som utbildningen startar och ha gått ut grundskolan eller motsvarande.

Lernia erbjuder en säker väg till jobb, moderna metoder och flexibla arbetstider och har nära samarbete med företag och branschorganisationer.

Här kan du se när nästa utbildning startar och säkra din plats!

Artikeln är ett resultat av ett annonssamarbete och innehållet är sponsrat av annonsören. Den här artikeln är inte framtagen av Metros redaktion utan av vår kommersiella avdelning för Native Advertising.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Jobb utbildning