Mathilda kommer få cykeln på sin födelsedag den 25 maj.
Mathilda kommer få cykeln på sin födelsedag den 25 maj.

Det som bara tycktes vara en dröm för 16-åriga Mathilda har nu gått i uppfyllelse. Efter en insamling på Facebook har över 50 000 kronor samlats in och Mathilda kan få en rullstolscykel.

Efter att Facebook-gruppen ”Ideella akuthjälpen i Östhammar” bestämt dig för att hjälpa Mathilda och hennes familj med att samla in ett bidrag till en rullstolscykel gick allt snabbt.

 

När Metro pratade med dem tidigare i veckan hade de samlat in 30 000 kronor på tre dagar. Fyra dagar efter det var insamlingen avslutad och klar, över 50 000 kronor hade samlats ihop av personer som ville hjälpa till.

– Det är helt otroligt, och självklart jätteroligt. Allting känns så overkligt, säger Mathildas mamma Frida Karlsson.

►LÄS MER:  Insamlingen ska ge Mathilda, 16, ett nytt liv – med rullstolscykel

Cykeln har en prislapp på 60 000 kronor. Med de över 50 000 kronor som har samlats in i veckan är det nog för att Mathilda ska få sin önskan uppfylld.

– Vi i familjen kommer gå in med de sista pengarna som behövs och cykeln hämtar vi upp från företaget Trident på Mathildas födelsedag den 25 maj, säger Frida.

Som Metro skrev tidigare i veckan är Mathilda född med en grav cp-skada och behöver assistans dygnet runt. Cykeln kommer att innebära en enorm frihet för både henne och hela hennes familj.

– Nu kan Mathilda följa med ut och vi kan vara tillsammans allihopa, säger Frida som förtydligar att hon är enormt tacksam över insamlingen och alla som hjälpt till.

►LÄS MER:  Matteo, 6, steppar för barnen på flykt

Nu kommer Frida starta en fond i Mathildas namn för att ge tillbaka och hjälpa andra som även de behöver ekonomisk hjälp.

– Det finns många familjer där ekonomin är knaper. Fonden kommer hjälpa med mindre bidrag än en rullstolscykel, men att kunna ge någon ett par fotbollsskor eller låta de åka med på skolresan är ofta till stor hjälp.

 

►LÄS MER:  Lovisa, 7, har samlat tusentals kronor till hem för sjuka barn

Överskottet som kommer in till insamlingen av Mathildas rullstolscykel kommer gå direkt till fonden som förhoppningsvis är igång i augusti. Och hoppet är att fonden ska leva länge.

– Mathilda har ett svårt handikapp och det finns ingen garanti för hur länge hennes kropp kommer orka. Med fonden så har vi alltid något i hennes namn som kommer finnas kvar.

Trident

Rullstolscykel i modellen som Mathilda kommer få.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset