Brottaren Sofia Mattsson är skadad. Arkivbild.
Brottaren Sofia Mattsson är skadad. Arkivbild.

Sofia Mattsson är ett av Sveriges största medaljhopp i OS.Men bara veckor före mästerskapet är brottaren knäskadad.– Det är klart inget man önskar sig så här tätt inpå, säger Sveriges olympiska kommittés läkare Per Andersson.

Under en träning i går var olyckan framme för 53-kilosbrottaren, som ådrog sig en knäskada.

Efter en undersökning i dag konstaterades det att skadan är allvarlig. Något som är väldigt olyckligt med tanke på hur nära OS i Rio är.

– Hon ska ha skydd ett par veckor, men efter det hoppas vi att hon är på mattan, säger damlandslagets förbundskapten Fariborz Besarati, som trots allt har goda förhoppningar om att Mattsson ska kunna tävla i OS, till TT.

– Vi hoppas att hon ska kunna väga in och vara på mattan. Sofia är väldigt vältränad. Jag tror inte att det ska påverka henne så mycket. Hon är stark mentalt också.

SOK:s läkare Per Andersson vill däremot inte ge någon prognos för ett eventuellt OS-deltagande för den regerande Europamästaren.

– Jag har pratat med henne och det här är en professionell elitidrottstjej som naturligtvis har fullt fokus på OS och det har hon fortfarande. Nu är vi i det här läget och ska göra det bästa av den här situationen och sätter in alla åtgärder vi kan. Så får vi följa förloppet dag för dag och se hur det utvecklar sig, säger Per Andersson.

Fariborz Besarati säger till Dagens Nyheter att skadan uppstod under ett sparringpass med en polsk, också OS-uttagen, brottare.

– Hon körde mot en polska på träningen, sedan var det ett dyk från polskans sida och då hände något, säger Fariborz Besarati till DN.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset