Max Martin står bland annat bakom Britney Spears låt "...Baby One More Time".
Max Martin står bland annat bakom Britney Spears låt "...Baby One More Time".

Nu pågår arbetet med en ny musikal baserat på den svenske låtskrivaren Max Martins låtar. I popgigantens repertoar finns det inte mindre än 22 superhits att välja på.

”Mamma Mia!” kan få en rival på den svenska musikalscenen. Detta efter att en ny musikal som ska kretsa kring Max Martins låtar har påbörjat sitt castingarbete, skriver BBC.

Via en ansökningsblankett på Twitter söker musikalen nu ”exceptionella popsångare” i 20- till 30-årsåldern som ”kan dansa och skådespela på en hög nivå”. Dansare som är grymma på breakdance, hip-hop och streetdance är också av intresse.

LÄS MER: Max Martin kan prisas för ”Trolls”-låt

Många låtar att välja bland

Till musikalen finns det flera låtar att välja på. Max Martin, eller Martin Sandberg som han egentligen heter, har skrivit låtar till bland annat Robyn, Britney Spears, Adele, Pink, Katy Perry, Taylor Swift, Selena Gomez, Justin Timerlake, NSYNC, Justin Bieber och Backstreet Boys.

Popgiganten står bakom 22 låtar som toppat USA:s hitlista Billboard Hot 100. Av samtliga låtskrivare som hamnat på listan, är han den tredje mest framgångsrika någonsin. De före detta Beatles-medlemmarna Paul McCartney och John Lennon ligger på första och andraplats.

LÄS MER: Max Martin gjorde musik av fis

Premiär utanför London

Skaparna bakom musikalen är Max Martin och Bill Sherman, som kommer att stå för orkester och arrangemang. Handlingen kommer att skrivas av David West Read.

Repetitionerna kommer pågå i London under nästa år. Premiären kommer sedan hållas utanför London, innan det bär vidare mot teaterdistriktet West End.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset