Max var nära att stryka med själv när han ingrep när en man misshandlade en kvinna. ”Han högg verkligen för att döda mig”.

Efter en utekväll i Oskarshamn när Max, 25, satt och åt med kompisarna hörde han en kvinna skrika i närheten. I ”Brottsplats Sverige som sänds på torsdagkvällen i TV 4 berättar han om händelserna.

Han kunde se hur mannen slog kvinnan och sprang fram för att avbryta.

– Jag tog tag i mannen och lyfte bort han. 

När mannen och kvinnan hade gått åt olika håll trodde Max att det var överspelat. Men en knapp halvtimme senare var mannen tillbaka. Med en kniv. 

– Det första han gjorde var att han gick mot halsen här, säger Max, som är övertygad om att mannen valde att hugga mot särskilt känsliga kroppsdelar med avsikten att döda. 

► LÄS MER: Sara,19, väntade på ambulans, då försökte en man våldta henne

Han fick två djupa hugg i magen, ett i bröstet och två i ljumskarna där stora kroppspulsådern sitter. 

– Läkaren sa att jag var ungefär en centimeter från döden. Tack vare den centimetern sitter jag här. Om det skulle gått lite djupare skulle jag ligga i en kista i stället för att sitta här. 

Polisen rubricerar attacken som mordförsök. Nu söker man även två kvinnor som ska ha blivit vittne till attacken natten till den 29 augusti i somras. Polisen söker både tips om vem gärningsmannen och den misshandlade kvinnan är.

”Brottsplats Sverige” sänds klockan 21 på torsdagskvällen i TV 4

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott