På Bio Rio kan du inta frukost och kolla på zombiefilm på söndag.
På Bio Rio kan du inta frukost och kolla på zombiefilm på söndag.

Sugen på att göra något nytt med bioupplevelsen i helgen? Här är fyra biografer i Stockholm som erbjuder något annat än det gamla vanliga.

Frukost och ­zombiefilm

Bio Rio. Bio + frukost = genialt koncept. Bio Rios Filmfrukost startar 10.30 varje söndag. Den här veckan hyllas nyligen bortgångna skräckmästaren George A. Romero genom att man visar »Dawn of the dead« och har ett samtal med zombie­experten Herman Geijer efteråt.
Hornstulls strand 3.

Silvana-dokun på Kransenbion

Tellus. En mysig biograf i mysiga Midsommarkransen. Tellus drivs av kulturföreningen med samma namn och här kan du ofta se filmer som inte går på de stora biograferna. På söndag visas den nya dokumentären om Silvana Imam, väl värd att se om du inte gjort det.
Vatten­ledningsvägen 36.

Avnjut ett glas vin till filmen

Rigoletto. Är du sugen på ett glas vin till bion finns det några alternativ. Ett av dem är Stockholms mesta premiärbiograf Rigoletto där den stora salongen har en vip-balkong. Popcornen ingår (i det aningen högre biljettpriset) och du kan handla i baren utanför salongen.
Kungsgatan 16.

Science fiction kräver Imaxbio

Scandinavia, Imax. För dig som vill ha deluxe-upplevelsen: Största skärmen, bästa ljudet och rejälaste fåtöljerna. Hit åker du inte för att se franskt drama, men om det är »Bladerunner 2049« som lockar i helgen är Scandinavias Imax-salong värd ett besök.
Mall of Scandinavia.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om film helgtips