Maximilians stora inspiration är Lars Lerin.
Maximilians stora inspiration är Lars Lerin.

När Maximilian Svensson var 8 år såg han sin pappa teckna. Han ville prova själv, fastnade och utvecklade ett intresse för akvareller. Nu håller han en vernissage för att visa sina tavlor, och för den som känner sin Lars Lerin går det att se likheter.

Privat
Privat

Om Maxi får välja målar han helst landskap- och naturmotiv.

En elvaåring som gillar akvarellmålning och håller vernissage kanske inte hör till vanligheterna, men det är ingenting som rör Maximilian Svensson ryggen. Hans passion är att måla och idolen är konstnären och författaren Lars Lerin. En idol som han också har fått träffa.

– Det var helt overkligt att få träffa honom. Jag sa att han hade fina bilder och ställde frågor till honom, berättar han.

Maxi, som den unga konstnären kallas, har bjudit idolen till vernissagen. Dock är det osäkert ifall han kan komma eller inte.

►LÄS MER: Matteo, 6, steppar för barnen på flykt

Det är också Lerin som är inspirationen för Maximilian. Precis som idolen fokuserar han på att måla landskap och natur.

– Det bästa är att man kan blanda färger och måla precis vad man vill.

Maxi, som håller vernissage den 6 juni på No18 i Stockholm, är väldigt peppad på att få ställa ut sina målningar. Det är något som han väntat på länge. Däremot kommer han inte sälja några tavlor under eventet.

– Både jag och mina föräldrar vill behålla mina tavlor. Kanske att vi säljer något nästa gång, säger han.

►LÄS MER: Vilda, 10, fick läxa om kroppsideal: "Inte lämpligt"

Även pappa Niclas stämmer in.

– Från början ville många köpa tavlor, men det kan bli problematiskt med den biten när någon fortfarande är liten. Vi fokuserar på att visa bilderna. Det är fortfarande på skoj, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset