Theresa May förbereder sig för det konservativa partiets årliga kongress.
Theresa May förbereder sig för det konservativa partiets årliga kongress.

Frihet på marknaden, kontroll över invandringen och ett Toryparti för arbetarklassen. Det var några av de frågor Storbritanniens premiärminister Theresa May tog upp i sitt tal på partiets kongress i Birmingham.

Theresa May vill ha en brexitöverenskommelse som erbjuder "maximal frihet" för brittiska företag på EU:s gemensamma marknad. Samtidigt tryckte premiärministern också på att hon vill att den brittiska regeringen själv ska kontrollera invandringen till landet.

– Vi lämnar inte EU för att åter överlåta kontrollen över invandringen och vi lämnar inte för åter hamna under EU-domstolens jurisdiktion, sade hon.

Kraven är motsägelsefulla för europeiska ledare som har understrukit att tillgången till marknaden är beroende av att man tillåter fri rörlighet för arbetare.

May berättade att hon tänker börja förhandla med Bryssel om att lämna EU i mars, och öppnade för ett slutgiltigt utträde 2019.

Theresa May sade sig ha en ny vision för det konservativa partiet: att sprida välfärden jämnare över landet och bli ett parti för "den vanliga arbetarklassen". Hon sade också att partiet måste tackla problemen som gjorde att miljoner britter valde att rösta för ett EU-utträde – en protest mot dem med rikedom och makt, enligt Theresa May.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset