Hamburgarna kommer i många former, men i Sverige verkar det inte finnas några hemliga menyer. Tyvärr.
Hamburgarna kommer i många former, men i Sverige verkar det inte finnas några hemliga menyer. Tyvärr.

Rykten har cirkulerat kring huruvida McDonalds restauranger har en hemlig meny, med mat som endast de mest insatta kunderna kan tillgå. I Skottland verkar det vara bekräftat, men i Sverige ser det ut som att vi får nöja oss med det som finns synligt.

I USA har det länge funnits en legend om hemliga menyer på McDonalds, för den som inte riktigt är nöjd med det ordinarie urvalet eller bara gillar kulinariska experiment. Nu bekräftar en anonym butikschef på en restaurang i Skottland i en intervju på internetforumet Reddit att det finns gott om hemligheter som inte menyerna avslöjar.

Exempel ur den hemliga menyn som hon pratar om är ”McGangbang” – en McChicken–sandwich inbäddad i en dubbel cheeseburgare. Det finns även ”Land, Sea and Air”-burgaren, som naturligtvis innehåller nötkött, fisk OCH fågel. För den trögstartade finns ”Mc10:35” (frukost serveras fram till klockan 10 i Sverige) som kombinerar frukost och lunchmat.

Sugen på hamburgare? Varför inte testa gröt med kyckling i stället?

Den anonyma butikschefen berättade dock att den hemliga menyn inte är något som någon har uppfunnit officiellt.

”Det är bara någon persons guide till hur du potentiellt han ”hacka” på McDonalds”, skrev hon i intervjun som International Business Times skriver om.

I Sverige verkar det dock vara svårare att få tag på specialare som inte annonseras på menyn. Efter en rundringning till olika McDonalds-restauranger har Metro fått det dementerat gång på gång.

– Det är ingenting jag känner till, tyvärr. Det kanske är mer lokalt i så fall, säger till exempel en butikschef i Göteborg.

Video: Han beställer den största McDonalds-burgaren du någonsin sett

På det svenska huvudkontoret är de hemliga menyerna inte heller kända.

– Jag känner inte till några hemliga menyer, men det låter jättespännande, en ganska rolig idé, säger Agnieszka Eriksson, marknadsföringskonsult på McDonalds svenska huvudkontor.

– Det närmaste vi har är lite lokala specialmenyer ibland, om det är stort event i stan eller så.

Det ser alltså mörkt ut för den som blir sugen på en Mc10:35 i Sverige. Kommer du för sent blir du förmodligen McBesviken.

Nej, det serveras inte halalslaktat kött på McDonalds

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset