McDonalds börjar med bordsservering på flygplatsen i i Frankfurt. Vem vet om det leder till att fler restauranger får samma koncept?
McDonalds börjar med bordsservering på flygplatsen i i Frankfurt. Vem vet om det leder till att fler restauranger får samma koncept?

Hamburgerkedjan McDonalds meddelar att man inför bordsservering i Tyskland.

Nu försöker McDonalds att bli en lite finare snabbmatskedja. 

Den som tänker sig McDonalds pappkartonger med hamburgare och fettiga ytor förknippar knappast det med bordsservering. Men faktum är att hamburgekedjan nu börjar med just detta i Tyskland, skriver Reuters.

På McDonalds största restaurang i Tyskland, på flygplatsen i Frankfurt, ska personalen i fortsättningen servera maten vid borden. Restaurangen har 500 sittplatser och serverar över en miljon kunder om året.

– Vi kan lära oss av våra marknader i olika länder. Det är otroligt spännande att de testar bordsservering, säger Håkan Ström tillförordnad presschef på McDonalds i Sverige till Metro.

Även i fortsättningen kommer man – om man vill – kunna stå i kö för att beställa mat. Men det ska också gå att knappa in sin beställning på en dator, eller få hjälp av en servitör.

Åtgärderna är ett försök att möta den allt tuffare konkurrensen i snabbmatsbranschen. Tyskland är tillsammans med Frankrike företagets tuffaste marknader i Europa.

Det finns dock inga sådana här planer i Sverige.

– Just nu finns ingen plan på att införa bordsservering i Sverige, men vi följer noga testerna i Frankfurt, säger Håkan Ström.

– Vi lyssnar på våra gäster och om det här är något de efterfrågar så kommer vi att utvärdera det.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset