Gourmetburgaren innehåller en rad tillsatser och e-ämnen visar en undersökning
Gourmetburgaren innehåller en rad tillsatser och e-ämnen visar en undersökning

När McDonalds lanserade sin nya hamburgare Maestro Classic beskrevs den som en gourmetburgare med ingredienser av ”högsta kvalitet”. Men när konsumentföreningen Äkta vara undersökte den upptäckte de att den innehåller en rad olika tillsatser och koncentrat, skriver Aftonbladet.

Hamburgaren Maestro Classic, lanserades av McDonalds under den gångna veckan. Den beskrivs som en kvalitetshamburgare som konsumenterna efterfrågat. Aftonbladet, som skrev om det här först, refererar till Konsumentföreningen Äkta Varas innehållsundersökning. Föreningen beskriver den nya burgaren kort och gott som en "Gourmetbluff".
Den innehåller nio olika e-ämnen, tillsatser och koncentrat.  

► LÄS MER: Nej, McDonalds serverar inte människokött

Till Aftonbladet säger Staffan Ekstam , ansvarig för produktutveckling på McDonald’s att tillsatserna är godkända av Livsmedelsverket . 
– Alla de tillsatser vi har i den här hamburgaren – relativt få om man jämför med andra produkter på marknaden och även på vår meny – har unika egenskaper för att till exempel upprätthålla konsistens i brödet eller konsistens på såsen.

Han menar att det är viktigt att få en kontinuitet på produkterna så att deras 400 000 kunder får samma sorts hamburgare. 

– Den här hamburgaren har vi jobbat med under lång tid. Den är efterfrågad av våra gäster. Våra gäster vill ha en ny typ av hamburgare på vår meny. Vi har tagit fram den för en finsmakare kan man säga, säger Staffan Ekstam till Aftonbladet. 

► LÄS MER: Nu kan du boka bord och bli serverad på McDonalds

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset