För att klara konkurrensen med lyxigare hamburgerkedjor har McDonalds brittiska filial kommit på en idé. Istället för att hämta din mat i kassan ska den serveras som på en ”riktig” restaurang.

De senaste åren har det framför allt i USA men också i Sverige blivit vanligare med så kallade ”fast casual”-restauranger, det vill säga snabbmatsrestauranger med mat av högre kvalitet än på de vanliga kedjorna.

Det är någonting som framför allt drabbat snabbmatsjätten McDonalds, som fått ökad konkurrens från lyxigare hamburgerkedjor med råvaror av högre kvalitet.

För att vända den sviktande trenden satsar därför McDonalds brittiska filial på att införa bordsservering, rapporterar Mirror online.

► LÄS MER: Nej, McDonald’s serverar inte människokött

Istället för att gå fram till kassan, beställa och sedan hämta din mat när den är klar kommer det nya systemet, som först testas i staden Manchester, att innebära att du din mat via digitala skärmar. När maten är klar kommer en servitör med maten till bordet där du satt dig.

Satsningen är planerat att införas på 11 andra platser i landet under slutet av augusti, och kommer om den går som väntat att införas i resten av Storbritannien.

Satsningar som denna är inte unika för England, utan bordsservering har prövats även i Frankrike, Tyskland, Schweiz och Österrike.

Detta är en av förmodligen fler satsningar McDonalds kommer att komma med under ledningen från sin nya vd Steve Easterbrook, som enligt Reuters vill att McDonalds ska bli ett ”modernt, progressivt burgarföretag”.

– McDonalds ett stort företag som testar olika saker på olika marknader. Sedan i våras erbjuds bordsservering på Frankfurts flygplats. När det gäller Sverige är det för tidigt att säga något om just bordsservering. Vi är lyhörda för vad våra gäster önskar och utvecklar oss kontinuerligt, säger Alexandra Svenonius på McDonalds Sverige till Metro.

► LÄS MER: Video: Han beställer den största McDonalds-burgare du någonsin sett

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset