Rory McIlroy siktar på att avsluta året som världsetta. Arkivbild.
Rory McIlroy siktar på att avsluta året som världsetta. Arkivbild.

Golfstjärnan Rory McIlroy kommer till Europatourfinalen i Dubai för att vinna.Men han tror inte att han kan rubba Henrik Stenson i kampen om totalsegern på Europatouren.

Fyra spelare är med i kampen om segern i Race to Dubai och att få avsluta året som etta i Europa. Två är svenskar, Henrik Stenson och Alexander Norén, och de andra är engelsmannen Danny Willett och nordirländaren Rory McIlroy.

McIlroy har slutat som Europaetta två gånger, men har gett upp tanken på en tredje seger i touravslutningen, DP World Tour Classic på Jumeirah-banan i Dubai, Förenade arabemiraten. Även om McIlroy vinner i Dubai så får ledande Henrik Stenson inte bli bland de 45 främsta.

– Matematiskt kan jag vinna, men det kommer inte att hända, säger han.

– Killarna framför mig spelar väldigt bra golf nu, speciellt Henrik och Alex. Jag tror inte att de kommer att spela dåligt den här veckan, så jag koncentrerar mig på att vinna själva tävlingen.

Kan bli världsetta

Det ligger prestige i potten för McIlroy. Ett mer realistiskt mål är att ta över förstaplatsen på världsrankingen från Jason Day.

– Jag vet att om jag vinner här så slutar jag året som världsetta och det är en stor drivfjäder för mig.

Danny Willett ligger mellan Stenson och Norén inför avslutningen. Efter sin sensationella majorseger i US Masters på Augusta i april så har han haft svårt att övertyga. Delad elfteplats i Sydafrika senast, då Alexander Norén briljerade och tog sig upp till tredje plats totalt, var dock ett tecken i rättan tid.

– Det var skönt att till slut få till ett par ronder under par och få tillbaka en skön känsla.

Topplacering krävs

Willett måste vara bland de fem främsta för att han chans att vinna totalt. Vinner han så är totalsegern hans.

– Det har varit ett turbulent år. Det kan bli en intressant vecka, säger Willett.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset