Rory McIlroy, till höger, är extra motiverad inför Ryder Cup i och med att landsmannen och vännen Darren Clarke är kapten.
Rory McIlroy, till höger, är extra motiverad inför Ryder Cup i och med att landsmannen och vännen Darren Clarke är kapten.

Vissa säger att USA har det bästa Ryder Cup-laget någonsin.Världens just nu bäste golfspelare vill gärna se till att få tyst på amerikanerna.– Jag har aldrig förlorat i Ryder Cup och hoppas att det är likadant på söndag, säger Rory McIlroy.

Nordirländaren McIlroy gör sin fjärde Ryder Cup den här veckan. Efter helgens tunga seger i Fedex Cup-slutspelet kommer världstrean fullpumpad av självförtroende till Hazeltine i Minnesota.

– Förhoppningsvis kan jag fortsätta att spela som jag har gjort och producera kvalitetsslag under press som man måste göra i Ryder Cup, säger Rory McIlroy.

Europa har vunnit slaget mot USA tre gånger i följd, vilket har fått amerikanerna att tillsätta en arbetsgrupp för att lyckas bryta dominansen den här gången.

– Jag har följt allting och haft lite roligt åt arbetsgruppen och "det bästa laget någonsin" och allt vad de snackar om, säger McIlroy.

– Båda lagen vill vinna så mycket. Men jag tror att det kan komma till en punkt där man försöker lite för mycket. Även om vi pratar om att vi i Europa har hittat vår modell för att vinna, så är det inte raketforskning det handlar om.

"Ger oss motivation"

27-åringen är väldigt sugen på att visa att Europa är starkare den här gången också.

– Det kommer inte bli svårt för oss att hitta motivation. För vart man än tittar, om det så är på det röda havet på golfbanan eller kommentarer i medierna från USA:s lag eller kapten, så ger det oss så mycket motivation.

– Bara att tänka: Hur skönt vore det inte att vinna om vi slår de här grabbarna på deras hemmaplan?

Rory McIlroy är dock medveten om att det kommer bli en svår uppgift. Senast på Gleneagles vann Europa visserligen ganska komfortabelt, men de två tidigare segrarna har varit extremt tajta. Framförallt den galna vändningen under sista dagen för fyra år sedan, i det senaste mötet på amerikansk mark.

– 2012 borde vi inte ha vunnit. Det var som ett rån som vi kom undan med, säger McIlroy.

– Ryder Cup har varit lite tajtare än vad folk kanske inser och jag är säker på att det kommer att bli tufft i år också.

Står nära Clarke

Tisdagen började med en uppsluppen lagfotografering i den svala höstsolen innan de europeiska spelarna provspelade banan. Europas kapten Darren Clarke – också han nordirländare – höll i bucklan på lagfotot och att det är just landsmannen som leder laget gör McIlroy extra motiverad.

– Jag träffade honom för första gången på min tioårsdag. Min relation med honom går långt tillbaka och det här är speciellt för båda två, säger han.

– Jag har alltid velat vinna för kaptenen, men förmodligen ännu mer den här gången på grund av Darren och den relation vi har.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset