Josefin Olsson fick en tuff start i OS-seglingen, men seglade upp sig i race två.
Josefin Olsson fick en tuff start i OS-seglingen, men seglade upp sig i race två.

Laserduon Josefin Olsson och Jesper Stålheim hade svårt att hitta de rätta vindarna när OS-seglingarna i Rio inleddes.Med en sjätteplats i andra seglingen såg Josefin Olsson till att hålla medaljjakten levande.

Josefin Olsson är det kanske största svenska hoppet i segling. Efter 17:e plats i första racet i laser radial seglade hon upp sig med en sjätteplats i den andra. Jesper Stålheim fick placeringarna 10 och 23.

– Jag tror både Josefin och Jesper är lite besvikna, de hade det kämpigt stundtals, säger förbundskapten Magnus Grävare.

– Det var lite ovanliga vindar i dag, som kom över berget, och banan blev påverkad av det. Det blev mycket skiften och många vindhål och de hade sina problem. Men det var nog många som inte var nöjda i dag.

I de tidiga sammandragen är Olsson tolva och Stålheim 18:e. Åtta seglingar återstår och seglarna får räkna bort den sämsta. De tio bästa går till finalseglingen den 15 augusti.

Sverige har seglare med i fem klasser i Rio. Max Salminen, som tog OS-guld 2012 med Fredrik Lööf i starbåt, inleder tävlandet i finnjolle på tisdagen. 470-duon Anton Dahlberg och Fredrik Bergström samt Lisa Ericson och Hanna Klinga i 49erFX får vänta ytterligare på sina OS-starter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset