Meddelandet kom som en påminnelse om de fruktansvärda tonåren. Men det var också en tröst. Mobbade ChadMichaels meddelande 20 år senare är en gripande historia om förlåtelse.

cmsquareddesigns

– Jag blev mobbad för att jag var gay, jag blev mobbad för att jag var liten. Jag blev mobbad för alla orsaker någon kan bli mobbad för, säger han till gaytidningen Queerty.

ChadMichael kommer aldrig att glömma mobbningen och för i alla fall en av hans mobbare hade minnet också stannat kvar som en bitter eftersmak.

Den nu vuxna mannen hade nyligen talat med sin tioåriga dotter om mobbning och dottern hade frågat mannen, vars namn undanhållits, om han själv mobbat någon. Mobbaren skickade ett Facebookmeddelande till sitt gamla offer som slog ner som en bomb.

”Sorgligt nog var jag tvungen att säga ’ja’. Det jag kom att tänka på var hur elak jag var mot dig i Junior high och jag vill be om ursäkt”, skrev mannen i sitt meddelande. 

För ChadMichael kom meddelandet som en chock och det tog ett par dagar innan han kunde samla sig tillräckligt mycket för att svara. På 20 år var det här den enda personen som trätt fram för att be om ursäkt. 

”Jag hoppas du stolt kan säga till din dotter att du har bett om ursäkt för det och vi är kvitt”. 

Han avslutar meddelandet med en förhoppning om att den förre mobbaren står upp om han blir vittne till mobnbing. 

”Det är otroligt vad 20 år och barn kan göra för oss”, skriver han. 

Morisette säger att han antagligen har förträngt det mesta av mobbningen och undrar hur mycket smärta han egentligen känt under sina tonår. I dag är han en framgångsrik designer i Los Angeles.

Hans hälsning till den som lider av mobbning i dag: Det blir bättre.

LÄS MER: Karin Adelsköld hämnades på sin mobbare

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset