Lovisa Lindh tänker plocka många poäng på 800 och 1 500 meter i helgen.
Lovisa Lindh tänker plocka många poäng på 800 och 1 500 meter i helgen.

Det är dubbeljobbarna som ska göra det i Finnkampen.Ankare i medeldistansloppen: Lovisa Lindh och Johan Rogestedt.– En jätterolig avslutning på säsongen, säger Lindh.

Det är tänkt att medeldistanslöpningen, 800 och 1 500 meter, ska bli ordentliga svenska plusposter i friidrottslandskampen i Tammerfors.

Åres stjärnskott Lovisa Lindh, bronsmedaljör på den kortare distansen i EM i Amsterdam tidigare i sommar, är övertygad om att formen räcker till för två bra lopp i helgen – trots att den långa säsongen börjar göra sig påmind.

– Det är skönt att det är 1 500 meter först. Det hade känts långt på söndag, säger hon.

Lindh tror på taktiska lopp och säger att poängen betyder allt. Hon tänker dock inte låta någon annan vinna, finländska eller svenska.

– Att ge bort segern? Nej, så jobbar jag inte, säger hon.

På herrsidan lutar sig Johan Rogestedt mot en framgångsrik sommar – svenskt rekord på 1 000 meter samt bra tider på 1 500 och en engelsk mil – och tidigare Finnkampserfarenheter.

– För två år sedan vann jag båda loppen. Vi var etta, tvåa, trea i det ena och etta, tvåa, fyra i det andra. Hoppas att vi kan ta två tripplar den här gången.

Rogestedt gillar att springa man mot man.

– Det här är min favorit bland de återkommande tävlingarna. Och det är extra kul att spöa finländare i Finland, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset