Medieprofilen menade att han bara spelade kund, men har nu dömts för sexköp.
Medieprofilen menade att han bara spelade kund, men har nu dömts för sexköp.

Den gifte medieprofilen fördömde otrohet, våldtäkt och sexism. Nu har han dömts mot sitt nekande för att ha köpt sex av en prostituerad kvinna. Mannens ursäkt var att han arbetade med en dokumentär om prostitution och att han bara spelade kund.

Kampanjen #metoo har resulterat i en våldsam debatt där flera medieföretag i Sverige blivit uppmärksammade på att deras egna medarbetare kan ha utsatt kvinnor för sexuella trakasserier.

En gift medieprofil i 30-årsåldern hakade på uppropet, och nyligen fördömde han bland annat filmer och TV-inslag med otrohet, våldtäkt, rasism och sexism – ”Det är helt fel”, skrev han i sociala medier. Flera personer hyllade hans inlägg.

LÄS MER: Medieprofil fördömer sexism – står åtalad för sexköp

Samtidigt stod han åtalad för att ha köpt sex av en prostituerad kvinna på ett hotell i Stockholm under sommaren. Han greps av polisens spanare då han lämnade hotellrummet.

I rummet fanns en ung kvinna från Tjeckien, som berättade för polisen att hon befann sig i Sverige för att sälja sex. Köparna kom i kontakt med henne via annonser på nätet. Mannen hade betalat 1000 kronor för att under 15 minuter få oralsex, berättade kvinnan. I hennes rum fanns kontanter, glidmedel och kondom.

Och i mannens mobiltelefon fanns en sms-konversation som tydde på att han hade gjort upp tid och plats med kvinnan. Han frågade även om hon utförde ”analt”, vilket hon svarade nekande på.

LÄS MER: Vd för pensionsfond dömd för sexköp – får böta 48 500 kronor

Mannen driver en firma för medieproduktion, och är listad som utgivare för en nättidning som är ledande inom sin bransch. Han nekade till brott, och vid rättegången var hans förklaring att han arbetade med en dokumentärfilm om prostitution. Vidare hette det att han var tvungen att spela kund för att göra intervjuer, och att han i sin bil utanför hotellet hade filmutrustning. Att han inte berättade för polisen om sin påstådda dokumentär då han greps berodde på att han blev så chockad, enligt mannen.

Men rätten avfärdar hans version och dömer honom för köp av sexuell tjänst. Straffet blir dagsböter om 2 500 kronor.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset