Medlem i "bögfientlig" grupp kommer ut  Frank Ocean berättar i ett öppet brev hur han förälskat sig i en man.
Medlem i "bögfientlig" grupp kommer ut Frank Ocean berättar i ett öppet brev hur han förälskat sig i en man.

Way Out West-aktuella hiphopkollektivet OFWGKTA har kritiserats för att vara homofientliga. Nu har deras sångare Frank Ocean skrivit ett öppet brev där han till synes kommer ut som bisexuell.

Det har spekulerats i att Frank Ocean ska komma ut ur garderoben på sitt kommande album ”Channel orange”. En reporter på BBC 1 som lyssnat på skivan berättar att Frank Ocean på låtarna ”Bad religion”. Pink matter” och ”Forrest Gump” sjunger om att vara kär med orden ”honom” istället för ”henne”, skriver The Boombox.

Nu har sångaren publicerat ett öppet brev daterat den 27 december 2011 via Tumblr där han skriver om sin sexualitet.

Frank Ocean berättar om hur han som 19-åring blev förälskad i en man.
”Vi tillbringade sommaren och sommaren efter tillsammans nästan varje dag. Och tiden flöt de dagar vi var tillsammans. Större delen av dagen såg jag honom och hans leende, jag hörde hans konversationer och hans tystnad tills det var dags att sova. Vi sov ofta ihop. När jag insåg att jag var kär var det kört. Det var hopplöst. Det fanns ingen flykt, känslan gick inte att förhandla. Det fannsinget val. Det var min första kärlek, den förändrade mitt liv.”

 Frank Ocean skriver även om kvinnor: ”Jag minns de sentimentala sångerna jag tyckte om när jag var tonåring. De jag lyssnade på när jag hade min första flickvän. Jag insåg att de var skrivna på ett språk som jag inte talade.”

 Frank Ocean avslutar brevet med orden:

”Jag känner mig som en fri man. Om jag lyssnar noga… så kan jag även höra himlen falla.”

OFWGKTA, Odd Future Wolf Gang Kill Them All, hiphopkollektivet som Frank Ocean ingår i, har anklagats för att vara emot homosexuella i sina låttexter. Detta trots att Syd The Kyd, gruppens enda kvinnliga medlem, är öppet lesbisk.

På Twitter hyllas Frank Oceans öppenhet av bandmedlemmarna. Earl Sweatshirt skriver ”Proud of Frank” medan Tyler The Creator skriver:

”My big brother finally fucking did that. Proud of that nigga Cause I know that shit is difficult or whatever. Anyway. I’m a toilet.”

Både OFWGKTA och Frank Ocean ska spela på Way Out West. Festivalen pågår den 9-11 augusti i Göteborg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset